Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Prievidzi už vyšetrujú mužov, ktorí po námestí kráčali s mačetami
Zdielať na

V Prievidzi už vyšetrujú mužov, ktorí po námestí kráčali s mačetami

PRIEVIDZA / Štyria muži s nožmi a mačetami v utorok v rukách prenasledovali skupinku mladých ľudí. V stredu sa prípadom začala zaoberať štátna polícia. Dozvedela sa o tom až z médií. Mužov, ktorí mladých ľudí prenasledovali, totiž vypočuli mestskí policajti. Zhabali im zbrane a chceli to riešiť ako priestupok.

"Ozbrojený muž kráčal za skupinkou ľudí, vytiahol spod odevu nôž, zakrátko vytiahol druhý ostrý predmet a prenasledoval ich," opisuje Vít Zajac z mestskej polície. O chvíľu sa k nemu pridali jeho kamaráti. V rukách mali nože a mačetu. Prenasledovaní mladí ľudia pred nimi ušli. "On keď vytiahol tie nože, mali jedno šťastie tí mladí ľudia, že vedeli dobre utekať," myslí si odborník pre liečbu závislostí Marián Daubner. 

Prípadom sa začali nakoniec zaoberať aj štátni policajti. Tých zarazilo, že sa o incidente dozvedeli z médií. "Nakoľko nás mestská polícia o prípade, ktorý zachytili kamery neinformovala, tak sme na základe televíziou JOJ odvysielanej reportáže, začali konať," informuje hovorkyňa trenčianskej polície Elena Antalová. Mestskí policajti tvrdia, že situáciu nepodcenili a urobili všetko, čo mali. 

"Prípad má už v rukách obvodné oddelenie v Prievidzi a poverený príslušník začal trestné stíhanie," uviedol Zajac. Policajti musia teraz mužov, ktorí mladých ľudí prenasledovali, nájsť a vypočuť. Nie je vylúčené, že ich obvinia z viacerých trestných činov. "Je tam trestný čin všeobecného ohrozenia, môže tam byť v štádiu pokusu lúpež, ublíženie na zdraví," vymenováva právnik Peter Pietrik.

Kľúčová bude výpoveď prenasledovaných mladých ľudí. Ich totožnosť je zatiaľ neznáma.

Súvisiace články