Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Rodinný dom zasypali strelami zo samopalu. Trojicu mužov už zadržali
Zdielať na

Rodinný dom zasypali strelami zo samopalu. Trojicu mužov už zadržali

POHRONSKÁ POLHORA / Streľba v Pohronskej Polhore. Na rodinný dom kde spala rodina s piatimi deťmi strieľali páchatelia zo samopalu. Guľky zasiahli plot, fasádu domu, no jedna preletela oknom a zavŕtala sa v stene izby. Našťastie sa nikto nezranil. Polícia zadržala trojicu mužov, ktorých obvinili z nedovoleného ozbrojovania a výtržníctva.

Obyvatelia tejto ulice v Pohronskej Polhore sa nevedia spamätať z prežitého šoku. Útočníci sa priviezli na červenej Škode Forman a na rodinný dom strieľali zo samopalu. V tom čase bola vnútri rodina s piatimi deťmi. "Tu zastavil a mieril na nás, sme zhasli svetlo a schovali sa," opisuje situáciu sused. "Ležali sme v posteli a zrazu z ničoho nič začali strieľať," povedal majiteľ domu.

Rany zo samopalu sú viditeľné na drevenom plote, fasáde domu, no jedna preletela oknom rovno do izby. "Mali sme strach, 20 cm od syna preletela," hovorí majiteľka domu. Manželia a ich deti vo veku 9 až 18 rokov vyviazli akoby zázrakom bez zranení.

Polícia zadržala trojicu mladých mužov z neďalekej Michalovej. Samopal, z ktorého jeden z nich strieľal nemali v legálnej držbe. Všetci traja už čelia obvineniam, pre 25-ročného Martina a 27-ročného Stanislava žiadal vyšetrovateľ väzbu, eskorotovali ich preto na súd. "Sudkyňa pre prípravné konanie rozhodla o vzatí do väzby Martina G a Stanislava L stíhaných z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a trestného činu výtržníctva," povedala hovorkyňa súdu, Adriana Vašková.

Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie je právoplatné, obvinení nepodali sťažnosť. Ich komplic, 24-ročný Jakub, bude stíhaný na slobode. Motív ich konania zatiaľ známy nie je. Obec ešte nikdy nič podobné nezažila. Rodina, na ktorej dom strieľali nepatrí medzi problémové.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy