Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nehoda na D1. Do cesty skočila diviačia rodina
Zdielať na

Nehoda na D1. Do cesty skočila diviačia rodina

SUCHÁ NAD PARNOU / Päťdesiatročnému vodičovi zo Suchej nad Parnou vbehla pod kolesá diviačia rodina. O to nebezpečnejšie to bolo v tom, že k zrážke došlo na diaľnici D1.

Obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Stalo sa to pri odpočívadle Hrádok v smere na Nové Mesto nad Váhom. Diviaky sa na diaľnicu pravdepodobne dostali cez dieru v plote. Inak ako takto sa to zrejme ani skončiť nemohlo. Vodič nemal šancu reagovať.

"Oni sa zjavili celá rodinka hneď pred autom, ani som nestihol brzdiť," opisuje účastník nehody Jozef.

"Diviačica s dvomi mladými, samozrejme, že ich mala viac, nejakých pät šesť, je to trojročná diviačica," povedal poľovný hospodár Rudolf Hátrik. V aute sa viezli dvaja muži. Obaja vyviazli bez vážnejších zranení. "Nakoľko boli obaja pripútaní, došlo iba k povrchovému zraneniu ruky, ktoré sme na mieste ošetrili," informuje veliteľ zásahu Marián Žitňanský. 

Zrazénu diviačicu s dvomi malými prasiatkami odviezli poľovníci do kafilérie. Dieru v plote nájdu a opravia. "Je krajšie, keď ho človek loví, ako keď ho musí odpratávať ako znehodnotený kus, o to horšie, že sa jedná o diviačicu, určite tie mladé ďalšie zostali mimo diaľnicu," dodáva Hátrik.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy