Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti chytili muža, po ktorom pátrali 17 rokov
Zdielať na

Policajti chytili muža, po ktorom pátrali 17 rokov

TRENČÍN / Trenčianski diaľniční policajti chytili počas bežnej kontroly Poliaka, po ktorom pátrali policajti v celej Európe. V roku 1999 totiž kradol a trestu sa vyhýbal celé roky. Teraz mal namierené s rodinou na dovolenku.

Poľského vodiča po sedemnástich rokoch na úteku chytili trenčianski diaľniční policajti. Počas bežnej kontroly ich predbehla biela dodávka. Maximálnu povolenú rýchlosť prekročil o dvadsať kilometrov za hodinu.

Vodiča zastavili, požiadali ho o doklady a dali mu fúkať. Za volant si sadol triezvy. "Policajti ale zistili, že na menovaného bol 31. augusta minulého roka vydaný európsky zatýkací rozkaz," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Pred spravodlivosťou utekal sedemnásť rokov. Osudnou sa mu stala rýchla jazda. "Policajti následne po tomto zistení tridsaťpäťročnému poľskému vodičovi obmedzili osobnú slobodu," doplnila Antalová. 

​V aute sa spolu s ním viezla jeho priateľka a ich dve malé deti. Namierené mali na dovolenku. Tam sa ale nedostal. Skončil v cele a následne pred prokurátorom. "Prokurátor krajskej prokuratúry vykonal výsluch poľského občana, následne bude prokurátorom podaný návrh na vzatie osoby do predbežnej väzby v zmysle zákona o európskom zatýkacom rozkaze," uzavrel  Vlastimil Krokvička z Krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy