Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šialená naháňačka s kradnutým autom, vodič bol pod vplyvom drog
Zdielať na
Krimi

Šialená naháňačka s kradnutým autom, vodič bol pod vplyvom drog

PRAHA / Besnou naháňačkou sa skončil pokus pražských policajtov zastaviť kradnuté auto v centre hlavného mesta Českej republiky. Tridsaťdvaročný vodič bez vodičského preukazu, s bohatou trestnou minulosťou, bol navyše pod vplyvom drog. Uháňal ulicami niekoľko kilometrov, čím ohrozoval životy ostatných. Všetko nakrútilo hneď niekoľko kamier v autách policajtov.

Pri jazde mestom si všimli červenú Octaviu, ktorá bola v evidencii kradnutých vozidiel. Hoci vodiča zablokovali, nevzdal sa. Nabúral do policajného auta a pustil sa na útek. Za ním sa vydali tri policajné autá. Vodič kľučkoval, išiel na červenú, nabúral do viacerých stojacich áut a niekoľkokrát takmer spôsobil vážnu dopravnú nehodu.

Muža zastavili až zastavovacie pásy, čo je v uliciach mestách veľmi riskantný krok. "Nie je jednoduché ich použiť v zastavanej aglomerácii, policajti musia splniť mnoho podmienok, aby neohrozili ostatných ľudí," objasňuje Jan Daněk, hovorca pražskej polície. Muža vďaka pásom chytili a obvinili zo štyroch trestných činov a za krádež auta mu hrozí až 5 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy