Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena si zachránila život skokom z horiaceho domu, jej priateľ zahynul
Zdielať na

Žena si zachránila život skokom z horiaceho domu, jej priateľ zahynul

HRABOVKA / Päťdesiatsedemročný muž prišiel o život pri nočnom požiari rodinného domu v obci Hrabovka (okres Trenčín). V dome sa v tom čase nachádzala aj päťdesiatosemročná žena, tú si prevzali záchranári.

Prví na mieste boli trenčianski policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky. V čase ich príchodu šľahali z domu obrovské plamene. 

Vyskočila z okna

Mimo domu bola päťdesiatosemročná žena, ktorej sa podarilo z domu ujsť doslova v hodine dvanástej, kedže v čase vypuknutia požiaru spala. "Keď žena zacítila dym, vyskočila z okna a privolala pomoc," povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Hasičov na miesto privolali pred 02:00. Muž sa mal ešte nachádzať v zadymených priestoroch.  Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Policajného zboru, hasiči ho vytiahli von, no ani po resuscitácii sa im ho nepodarilo oživiť. "Pravdepodobnou príčinou je smrť udusením, ale presne to určí až pitva," povedal lekár Miroslav Bíreš. 

Muž zrejme pálil káble

Ženu si prevzali záchranári. Oheň sa hasičom podarilo zlikvidovať pred 04:00. Plamene zničili interiér takmer v celom dome. Podľa doterajších zistení, mŕtvy muž pravdepodobne pálil v krbe káble. Nad ohňom však stratil kontrolu. Z krbu sa začal valiť hustý čierny dym. Päťdesiatosemročná žena stihla utiecť. Jej priateľ ale nie. 

Prípad už riešia policajti. "Poverený príslušník začal trestné stíhanie z prečinu usmrtenia a poškodzovania cudzej veci," doplnila Antalová. Presnú príčinu mužovej smrti určí až nariadená pitva. 

Súvisiace články