Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar domu pri Lučenci. Obyvateľov zalarmoval malý chlapec
Zdielať na
Krimi

Požiar domu pri Lučenci. Obyvateľov zalarmoval malý chlapec

LUČENEC / Rodine z Veľkých Draviec (okres Lučenec) zhorel dom. Oheň sa šíril z izby na hornom poschodí. Dym zacítil malý chlapec, ktorý včas zalarmoval rodinu.

Osemčlenná rodina žila v dome 14 rokov rokov, teraz sa ocitla na ulici. Žena predpoludním pripravovala obed pre svoju rodinu, spozornela na krik svojho malého syna.

"Bežala som s vedrom a už som nevedela ísť dnuka, lebo taký dym bol," opisuje obyvateľka domu.

Zachránili sa

Požiar sa šíril izbami na hornom poschodí, obyvatelia domu stihli vybehnúť. Dospelým ani deťom sa nič nestalo. "Pozreli sme sa na nich, či náhodou nie sú v stresovom stave. Deti od troch do 12 až 13 rokov. Ale všetci sú už v bezpečí," potvrdila regionálna koordinátorka Alžbeta Illéšová.

Prišli o všetko

Zasahovali štyri posádky hasičov z Lučenca a z Fiľakova. Pripravení boli aj dobrovoľní hasiči. "Samotný hasebný zásah prebiehal na poschodí rodinného domu, kde bolo inštalované aj palivový spotrebič na pevné palivo. Príčina vzniku požiaru je zatiaľ v štádiu vyšetrovania," informoval veliteľ zásahu hasičskej stanice vo Fiľakove Adrián Koška.

Obyvateľka domu nevie, čo mohlo spôsobiť požiar. "Všetko sa stalo za päť minút," hovorí. "Túto jar sme opravovali strechu a vyčistili," dodáva.

Pomoc dobrých ľudí

Starostka obce hneď zaktivizovala ľudí, tí zobrali do rúk lopaty a metly a pustili sa do upratovania. Celé vrchné poschodie je zničené, rodina ale prišla o osobné veci, nábytok, či šatstvo. Veria, že im pomôžu dobrí ľudia.

"Chceli by sme poprosiť v mene matky, pre deti od 3 do 12 rokov nejakú zbierku oblečenie, školské potreby, a potreby do domácnosti, lebo prišli o všetko. Keby sa našli takí ľudia, ktorí by im pomohli," prosí Illéšová. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy