Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Výbuch v dome pod Tatrami. Zranili sa štyria ľudia
Zdielať na
Krimi

Výbuch v dome pod Tatrami. Zranili sa štyria ľudia

KEŽMAROK / V dome pod Tatrami vybuchla propán-butánová fľaša. Po výbuchu skončili s popáleninami v nemocniciach dve ženy a dvaja muži.

Nešťastie sa stalo v piatok dopoludnia v obci Stráne pod Tatrami.

Výbuch bol taký silný, že vyrazil dvere aj okno. Z domu vybehli štyria ľudia popálení ľudia. Miestni neváhali a im pomáhali, ďalší sa zas snažili uhasiť dom.

"Počuli sme výbuch, tak sme všetci utekali a pomáhali," hovorí jeden zo svedkov.

Záchranná akcia

Na miesto hneď vyrazili sanitky, vrtuľník aj kežmarskí hasiči. "Počas jazdy sme mali upresnené, že požiar bol uhasený, ale sú tam popálení ľudia," informoval veliteľ zásahu Peter Brutovský. 

"Som z toho veľmi zúfalá. Neviem, ako mi dopadne dcéra, vnučka, zať a vnučkin priateľ," hovorí mama jednej zo zranených žien. 

"Záchranári na mieste našli a ošetrili dvoch mužov a dve ženy. Najťažšie zranených transportovali letecky na kliniku popálenín v Košiciach-Šaci, zvyšných dvoch previezli do nemocnice v Kežmarku a v Spišskej Novej Vsi," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Hasiči vytiahli z domu plynovú fľašu a chladili ju. Im aj policajtom pomáhali udržiavať pokoj členovia rómskej hliadky. Problémy ale neboli, miestni sa skôr snažili pomôcť.

Pomoc od obce

Zranenej rodine chce obec poskytnúť pomoc. Starosta už zvolal zastupiteľstvo

Prečo došlo k výbuchu bude ďalej prešetrovať zisťovateľ príčin požiaru a prípadom sa zaoberá aj polícia. "Kežmarský vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy