Polojasno
14°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Plamene zachvátili chatu v Tatrách, hasiči sa k nej pre ľad nevedeli dostať
Zdielať na
Krimi

Plamene zachvátili chatu v Tatrách, hasiči sa k nej pre ľad nevedeli dostať

POPRAD / Popradskí hasiči zasahovali v chatovej oblasti pri Tatranskej Štrbe. Plamene zachvátili suterén trojposchodovej chaty. Požiar spôsobil škodu za približne 200 tisíc eur.

"Zbadal som to ráno. Bolo 5:05, keď som uvidel dym," hovorí sused.

Ihneď volal policajtov aj hasičov. Dostať sa k chate s ťažkou technikou nebolo pre zľadovatenú zasneženú cestu jednoduché.

"Museli sme na techniku nasadiť snežné reťaze. Až potom sme sa dostali s cisternami k objektu," opísal veliteľ zásahu Ján Marušin.

Medzitým sa k chate ponáhľala pešo ďalšia skupina hasičov na prieskum.

Suterén aj drevo okolo budovy už bolo v plameňoch. "Vstupné dvere už boli vyhorené. Bola nasadená prieskumná skupina na zistenie možnosti osôb v objekte a ďalšia skupina na hasenie požiaru vo vnútri budovy," hovorí Marušin.

200 tisíc

V chate sa nikto nenachádzal, hostia mali prísť o pár dní. Popradským hasičom sa podarilo oheň zastaviť tak, aby sa nerozšíril aj na horné poschodia. Museli byť opatrní, pretože vo vnútri sa nachádzalo niekoľko plynových fliaš. K výbuchu ale nedošlo.

Výška škôd je zatiaľ približne vyčíslená na 200 tisíc eur.

Sused, ktorý si všimol požiar a zavolal pomoc, je presvedčený, že príčinou požiaru nebol krb. "Bol to asi skrat z elektriky," hovorí.

Príčinu požiaru ale zatiaľ stále vyšetrujú.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy