Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bezdomovec si chcel zakúriť, plynová bomba mu explodovala na paplóne
Zdielať na
Krimi

Bezdomovec si chcel zakúriť, plynová bomba mu explodovala na paplóne

TRENČÍN / Všetky záchranné zložky zasahovali v jednom z obytných domov v Trenčíne. Obyvateľov totiž vyľakal silný výbuch a dym. Mohlo za to nezodpovedné konanie bezdomovca, ktorý tam prespával.

Bezdomovec z Trenčína sa v obytnom dome zohrieval plameňom z plynovej bomby. V jednej z miestností si muž kúril starým plynovým ohrievačom. Ten mal položený priamo na posteli.

Vo večerných hodinách sa domom ozval výbuch a chodbami sa začal šíriť dymový zápach. Nájomníci ihneď volali pomoc. Na miesto dorazili všetky záchranné zložky.

Horiace paplóny

Výbuch plynového ohrievača spôsobila podľa zistení neodborná manipulácia. paplóny, ktorými bol bezdomovec prikrytý, začali horieť. Muž sa nadýchla splodín a vyjsť nedokázal.

"Trečianski hasiči vyviedli zranenú osobu z postihnutého bytu a poskytli jej predlekársku prvú pomoc. Súčasne zabezpečili tlakovú nádobu, z bytu vyniesli dohárajúci paplón a pomocou termovíznej kamery skontrolovali miestnosť v byte," uviedol hovorca hasičov v Trenčíne Marián Petrík.

Popáleniny končatín

Zraneného bezdomovca následne previezli do nemocnice. "Utrpel popáleniny horných končatín," doplnil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Polícia sa incidentom zaoberať nebude. Nespokojní nájomníci sa so sťažnosťou na neporiadnych bezdomovcov v dome obrátia na mesto.

Bezdomovec sa len chcel zohriať, no plynová bomba explodovala. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy