Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Bratislavčan Lukáš prepadával herne so zbraňou. Chytili ho po dvoch rokoch
Zdielať na
Krimi

Bratislavčan Lukáš prepadával herne so zbraňou. Chytili ho po dvoch rokoch

BRATISLAVA / Dvadsaťsedem ročný Bratislavčan viac ako dva roky utekal pred spravodlivosťou. Kriminalisti mu predsa len prišli na stopu a chytili ho. Podozrivý je zo spáchania troch lúpežných prepadnutí v bratislavskej mestskej časti Dúbravka.

Ráno 7. júla 2013 začína polícia vyšetrovať lúpežné prepadnutie herne. Páchateľ so zbraňou v ruke žiadal od zamestnankyne hotovosť. Do igelitky, ktorú si so sebou doniesol mu vydala takmer 5 500 eur. K zraneniu osôb vtedy pri prepade nedošlo.

O necelý rok neskôr opäť v tej istej bratislavskej mestskej časti ozbrojený muž prepadol ďalšiu herňu. Pracovníčka mu však odmietla vydať peniaze a tak ju surovo odsotil. Žena sa pritom udrela do barového pultu a utrpela zranenie hlavy. "Z priestoru barového pultu menovaný odcudzil finančnú hotovosť vo výške 1 256 eur a z miesta odišiel," upresnil policajný hovorca Michal Szeiff.

Násilná lúpež

O tri mesiace neskôr, v júli 2014 v skorých ranných hodinách v garáži jedného z obytných domov páchateľ brutálne napadol muža. Ukradol mu peniaze, doklady a platobné karty v hodnote približne 1 000 eur.

"Poškodeného útočník silnou intenzitou udrel rukou do oblasti ľavej časti hlavy, čím muž spadol na zem. Páchateľ vo fyzickom napádaní pokračoval, na zemi poškodeného niekoľkokrát opakovane udieral do oblasti hlavy," uviedol Szeiff.

Chytili páchateľa

Všetky tieto prípady okrem toho, že ide o lúpežné prepadnutia spája ešte jedna vec. Polícia po dva a pol roku zistila, že majú jedného páchateľa.

"Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave bolo znesené obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného závažnejším spôsobom konania 27-ročnému Lukášovi z Bratislavy," upresnil policajný hovorca Michal Szeiff. V prípade dokázania viny pred súdom si môže mladík vo väzení posedieť až 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy