Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Lomničke pri Starej Ľubovni zomreli pri požiari tri deti
Zdielať na

V Lomničke pri Starej Ľubovni zomreli pri požiari tri deti

LOMNIČKA / V Lomničke v staroľubovnianskom okrese zomreli pri požiari tri deti (5,4,2). Horieť v dome začalo krátko po desiatej hodine. Matka zachránila dve deti.

Dom v Lomničke začal horieť krátko po desiatej hodine večer. Dvadsaťtriročná matka piatich detí tvrdila, že nemali zakúrené v piecke a zohrievali sa pri pri sviečkach.

"Nekúrila som v peci, pálila som sviečky a zaspala som," uviedla matka detí Kristína. 

Dve deti zachránila

Zaspala a zobudila sa až keď bol ich skromný príbytok v plameňoch. Najmladšie a najstaršie dieťa zobrala na ruky a utekala preč.

Tri deti Dalibor, Kevin a Kristína v dome zostali. Ich obhorené telá našli hasiči a policajti.

"Deti ležali dole tvárou, boli to len torzá. Nedali sa vôbec identifikovať," uviedla obhliadajúca lekárka Marta Benková. "Hasiči zlikvidovali požiar, ale tým že došlo k prevaleniu stropu, ktorý tvorili valy, telá boli zasypané ruinami. Bolo potrebné to celé prehrabať a tak mohli nájsť tie telá," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Peter Kovalik.

Susedia: deti boli samé

Podľa reportérky Maji Pavlíkovej celý deň budú na mieste expertízne skupiny, aby zistili príčinu požiaru.

Polícia bude zisťovať aj to, či je pravdivé tvrdenie matky, že bola v čase požiaru pri svojich deťoch. Susedia tvrdia, že doma boli deti samé. "Všetko zisťujeme, nebudeme sa k tomu viac vyjadrovať," uviedol okresný policajný riaditeľ v Starej Ľubovni Ján Devera. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy