Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Súrodencov (†12, †5) zavalila stena opusteného domu!
Zdielať na

Súrodencov (†12, †5) zavalila stena opusteného domu!

LOMNIČKA / Obrovské nešťastie sa odohralo v nedeľu v Lomničke. Na dvoch súrodencov sa zosypalo niekoľko betónovych panelov opusteného domu. 12-ročný Jožko a jeho 5-ročná sestra Patrícia tam bez dozoru údajne sekali drevené trámy...

Zrúcanina slúžila ako ihrisko

Znie to neuveriteľne, ale podľa viacerých svedkov slúžila zrúcanina deťom z Lomničky ako ihrisko na hranie. "Ja som varila, deti povedali, že idú na záchod a potom som počula iba krik," opisuje matka Jana. "Ja osobne som veľakrát vyháňala deti odtiaľ, aby išli preč spolu s policajtmi," hovorí starostka Lomničky Mária Oračková.

Čo robili súrodenci pri schátranom dome, nevedno. Policajti našli na mieste aj sekeru a niektorí deti údajne videli, ako vysekávajú z múrov drevené trámy. Ich bezvládne telíčka vyťahovali spod ruín príbuzní.

Dom zbúrali až teraz

"Chlapec mal otvorenú ranu, 30 minút sme ho oživovali, ale, žiaľ, zomrel," informuje hovorkyňa spol. FALCK, a.s. Alena Lacýková-Krčová. "Dievčatko malo devastačné poranenie lebky takisto nezlučiteľné so životom," dodal obhliadajúci lekár Miroslav Kupec.

Za nebohé  deti sa prišiel nad ich dokaličené telá pomodliť aj miestny farár.  Policajti na mieste nariadili okamžite ruiny neobývaného domu zbúrať. Miestni ľudia hovoria, že sa to malo urobiť už dávno.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy