Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vyhorel mu byt, tak poisťovňa zaplatila. Teraz chce peniaze späť!
Zdielať na

Vyhorel mu byt, tak poisťovňa zaplatila. Teraz chce peniaze späť!

BRATISLAVA / Predstavte si, že vám kvôli zablúdenej svetlici vyhorí celý byt a prídete o všetko. Poisťovňa vám následne potvrdí, že preplatí škodu. Tak si byt začnete rekonštruovať. Po pár týždňoch sa ale poisťovňa znovu ozve. Vraj sa pomýlila a časť peňazí chce späť! Tak presne toto sa stalo istému mužovi, ktorý nemá kde bývať, nemá na opravu a je ešte aj dlžníkom! Poisťovňa to vidí inak...

Plamene mu zničili byt, zabili kocúra

"Tu bola kuchyňa na tejto stene a horela plameňom aj s balkónom. Dym bol až do desiateho poschodia, bola zadymená stena na dome... Byt čierny ako baňa. Vojdete do neho a všetko čierne, nič sa už nedalo.. Zomrel nám kocúr, ktorého sme tu mali." Takto čierno si spomína majiteľ bytu na Silvestra 2012. Byt mu totiž vyhorel pre jednu zablúdenú svetlicu.

Skončila totiž na jeho balkóne. Výsledok? 10-metrové plamene, niekoľko hasičských áut a zničený byt. Keďže sa škoda vyšplhala na tisíce eur, riešil to cez poisťovňu. A tá mu cez mailovú komunikáciu potvrdila, že mu preplatí takmer 17 900 eur. O dva týždne ale nastal problém.

Poisťovňa peniaze schválila, ale...

"Dôvod nám povedala do telefónu pani likvidátorka, že sa stala chyba. Bolo to o sumu 3100 eur skresané," potvrdil majiteľ. Hoci poisťovňa na začiatku opravy schválila a dala majiteľovi zálohu vopred, teraz zmenila názor. Vraj na všetky peniaze nemá nárok.

... názor zmenila

"Keď sme prešli jednotlivé položky podrobne, zistili sme, že sa nezhodovali s pôvodným stavom, ktorý bol v domácnosti. To znamená, že v novej kalkulácii už boli bezpečnostné dvere namiesto bežných, boli tam iné podhľady, takisto výmena nepoškodených dverí a podobne," tvrdí hovorkyňa poisťovne Lucia Muthová.

Poisťovňa si však všetko porátala až dva týždne potom, čo pôvodnú sumu schválila. Medzitým sa už v byte začali rekonštrukčné práce. Majiteľ tak nielen nemá kde bývať, ale musí riešiť aj to, kde vziať viac ako 3000 eur, keďže za ne už nakúpil materiál.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy