Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Milena (12) zavolala záchranku kvôli krvácaniu z nosa, sedí na polícii
Zdielať na

Milena (12) zavolala záchranku kvôli krvácaniu z nosa, sedí na polícii

LOMNIČKA / 11. február je v Európskej únii Dňom 112. Tento deň je venovaný propagácii linky 112, ako aj integrovanému záchrannému systému. Kto vie či práve táto informácia zaujala 14-ročnú Milenu z Lomničky (okres Stará Ľubovňa) natoľko, že sa rozhodla vyskúšať, aké to je telefonovať na tiesňovú linku. A tak na 112 nahlásila, že jej strýko krváca z nosa a potrebuje záchranku. Ak si ale mladá slečna myslela, že sa jej to všetko prepečie, bola na omyle. Ako zistila Maja Pavlíková, už o niekoľko minút sedela na polícii.

Volala z bratovho telefónu

Toto je jeden z mnohých prípadov, keď si deti robia žarty a terčom ich výsmechu je tiesňová linka. Ale málokedy sa ich podarí vypátrať tak rýchlo ako policajtom z Podolínca. 14-ročné dievča býva v jednej z miestnych chatrčí. Keď sa vrátila domov zo školy, našla na stole mobil svojho brata. A fantázia jej začala pracovať. Vytočila 112 a nahlásila prípad.

Keď záchranka dorazila na miesto, ktoré bolo nahlásené, pán, ktorý mal silno krvácať, sa tešil dobrému zdraviu.On sám na veľké prekvapenie zavolal na 158 a nahlásil zneužitie. Postupne sa dopátrali k číslu, z ktorého bol hovor nahlásený a dievča malo čo vysvetľovať.

Za priestupok nie je zodpovedná

Milena má ale iba 14 rokov, takže za priestupok nie je zodpovedná. Inak by jej hrozila takmer 1 700-eurová pokuta. Maximálne sa teraz bude hanbiť v škole, ktorá bola o jej zábavke informovaná a oznámenie z polície išlo aj na úrad  práce.

ISIFA/ilustračná foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy