Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri Novom Meste nad Váhom havaroval autobus so škôlkármi
Zdielať na

Pri Novom Meste nad Váhom havaroval autobus so škôlkármi

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na ceste pri Novom Meste nad Váhom havaroval autobus, v ktorom sa viezli desiatky malých škôlkárov. Zo zákruty pred nimi sa v okamihu vyrútilo auto, ktorého vodič nezvládol riadenie a prešiel do protismeru.

Nehoda sa stala na ceste medzi Novým Mestom nad Váhom a Starou Turou. V jednej zo zákrut, priamo na kopci, stratil vo vysokej rýchlosti kontrolu nad vozidlom mladík na BMW. "Dvadsaťročný Dalibor v ľavotočivej zákrute nezvládol riadenie svojho vozidla, prešiel do protismeru a odtiaľ na svah," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa telefonuje Elena Antalová.

Práve v okamihu, keď osobné vozidlo narazilo do svahu, miestom prechádzal autobus plný päťročných detí. Šofér autobusu našťastie stihol pred neovládateľným autom pribrzdiť a BMW tak popred autobus doslova preletelo do spomínaného svahu. "Zo svahu sa skotúľal na strechu a pritom zachytil pravú stranu autobusu," dodala Antalová. 

Jedna osoba sa zranila

V autobuse sa viezlo dvadsaťpäť malých detí. Všetky boli riadne pripútané a neutrpeli žiadne zranenia. "Autobus bol len mierne poškodený, osobné vozidlo bolo prevrátené na streche, boli tam traja pasažieri, ktorí po prevrátení samostatne vyliezli zadným sklom von," povedal Jaroslav Brezovák zo Záchranného a hasičského zboru z Nového Mesta nad Váhom. 

Jedného z trojčlennej posádky BMW museli na nosidlách previezť do nemocnice v Trenčíne. Podľa nášho zdroja utrpel 32-ročný spolujazdec z Myjavy trieštivú zlomeninu stavca. Policajti u vodiča požitie alkoholu nezistili. 

Súvisiace články