Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prešiel pár metrov a skončil v potoku. Pred jazdou pil
Zdielať na

Prešiel pár metrov a skončil v potoku. Pred jazdou pil

RUSKÝ POTOK / Prešiel sotva pár metrov od svojho domu a s autom sa ocitol v miestnom potoku. Podľa polície za to môže to, že 59-ročný muž nesedel za volantom triezvy. Potom ako nafúkal viac ako jedno promile, ho polícia stíha pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Nehoda sa stala okolo jedenástej dopoludnia. To, ako vodič s autom zišiel do potoka, videli miestni obyvatelia. "Po príchode na miesto bolo zistené, že vozidlo sa nachádza v miestnom potoku, v hĺbke asi troch metrov," informuje veliteľ zásahu Ervín Škutka. 

Pri havarovanom aute boli ako prví dobrovoľní hasiči z obce. "Na mieste pomáhali naši dobrovoľní hasiči z obce," hovorí starosta obce Martin Riľak. Privolaní záchranári muža previezli do sninskej nemocnice, kde bol hostpitalizovaný.

Podľa polície vodič nebol pripútaný bezpečnostným pásom. Podrobili ho aj dychovej skúške na alkohol. "Tá mala pozitívny výsledok. Vodičovi bolo v krvi nameraná hodnota 0,79 mg/l vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte viac ako 1,5 promile," povedal hovorca prešovských hasičov Daniel Džobanik. Polícia nehodu zadokumentovala a v prípade začal trestné stíhanie.

"Muža polícia stíha pre prečin ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky," dodáva Džobanik. "Po zadokumnetovaní políciou sme vozidlo pomocou navijaku vozidlo vytiahli von," dodáva Škutka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy