Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rok splácajú úver na zateplenie bytovky. Firma s prácami ešte nezačala
Zdielať na

Rok splácajú úver na zateplenie bytovky. Firma s prácami ešte nezačala

SNINA / Už viac ako rok dvanásť rodín spláca 40-tisícový úver, ktorý si zobrali na zateplenie bytovky. Firma, s ktorou uzatvorili zmluvu, s prácami ešte ani len nezačala. Ľudia hovoria, že majiteľ ich ťahá za nos. Prípad majú v rukách policajti.

"Všetko platíme a nemáme nič. Ani peniaze, ani bytovka nie je zateplená. Zobrali sme úver, on zobral peniaze a nič nerobí," hovoria obyvatelia bytovky. Obyvatelia bytovky na zateplenie a fasádu čakajú už viac ako rok. Aj keď si zobrali úver, ktorý riadne splácajú, firma sa s robotu neponáhľa.

Úver spláca 12 rodín, ktoré v bytovke žijú. Ženy vysvetľujú, že o výbere firmy ich majiteľ presvedčil tým, že im dá zľavu. S prácami na zateplení doposiaľ nezačal. "Poškodenému spoločenstvu vznikla škoda vo výške viac 37 tisíc eur," informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová.

Po roku čakania sa obyvatelia obrátili na políciu. Tá vo veci začala stíhanie pre trestný čin podvodu. "Stále hovorí, že je v nemocnici. Manžel mu volá a nedvíha telefón.Už prídem, už prídem a nerobí sa nič," hovorí obyvateľka Eva. 

"Keď ja som bol fyzicky v nemocnici bez prerušenia, tak som práce nemohol realizovať. Už som doma, ukončujem PNku, tak idem na to," povedal majiteľ spoločnosti. "Neznámy páchateľ uviedol SVB do omylu, nakoľko už v čase vystavenia zálohových faktúr mal vedomosť o tom, že záväzky nebude môcť splnil a teda dohodnuté dielo realizovať podľa zmluvy," uviedla Migaľová. 

Podľa majiteľa firmy je stavebné povolenie platné do septembra. Tvrdí, že dovtedy bude všetko hotové. Ženy však jeho sľubom neveria. "Rok nás ťahá za nos. Manžel tam bol uňho doma. Možno dvadsaťkrát. Už ideme robiť, už. On má toho na svedomí viac. V Humennom má bytovky nedorobené," tvrdí Eva. "Zákon stanovuje pre páchateľa tohto trestného činu trestnú sadzbu odňatia slobody na 3 až 10 rokov," dodáva hovorkyňa polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy