Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hrdinský plavčík. Defibrilátorom zachránil život topiacemu sa tínedžerovi
Zdielať na

Hrdinský plavčík. Defibrilátorom zachránil život topiacemu sa tínedžerovi

POPRAD / Plavčík popradského vodného sveta dnes zachraňoval topiaceho sa 16-ročného Poliaka. Mladík plával, no odrazu začal klesať ku dnu. Plavčík použil externý defibrilátor a podarilo sa mu tínedžera oživiť.

Podľa prvých informácií sa 16-ročný chlapec ponoril pod vodu mimo plaveckej dráhy a začal klesať ku dnu. Zamestnanci si to všimli a veľmi rýchlo zasiahli. "Rýchlym zásahom sa ho podarilo našim ľuďom dostať z vody, oživiť a odovzdať do rúk záchranárom," povedal Richard Pichonský, riaditeľ Vodného sveta v Poprade.

"Záchranári boli na mieste o tri minúty, duchaprítomný plavčík medzitým použil život zachraňujúci prístroj, externý defibrilátor. Záchranári potom pokračovali v oživovaní a pacienta odviezli do popradskej nemocnice," vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska záchranárov.

Lekári a sestry v popradskej nemocnici 16-ročného mladíka pripravili na ďalší transport. Sanitkou ho odviezli na špecializované pracovisko do Košíc.

Podľa informácií TV JOJ bol mladý Poliak dobrým plavcom a bez problémov plával v plaveckej dráhe. Nie je preto zatiaľ jasné, prečo sa zrazu prestal hýbať a klesol ku dnu. Okolnosti prišla preveriť aj polícia, trestné stíhanie ale nezačali a nepadlo ani obvinenie.

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako zachrániť topiaceho sa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy