Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Susedia s dobrým srdcom. Rodine pomohli po výbuchu propán-butánovej fľaše
Zdielať na

Susedia s dobrým srdcom. Rodine pomohli po výbuchu propán-butánovej fľaše

OĽKA / Stačila stará dodávka, zopár dobrých ľudí a podarila sa skvelá vec. Partia chlapov sa rozhodla, že poteší rodinu z Oľky, ktorej nedávno výbuch propán-butánovej fľaše zničil celý dom. Pomohol každý, kto mohol.

Výbuch plynovej fľaše ich pripravil o domov. "Prebiehalo to rýchlo, ľudia sa hlásili, veľmi rýchlo sa nám stalo že sme mali štyri pece, tri gauče, veľa postelí takže potom sme už len vybrali trasu a oslovili tých ľudí, ku ktorým chceme ísť," hovorí spoluorganizátor zbierky Jozef Šimko. 

"Je to veľmi pekné, že takí ľudia ešte sú a nevieme o nich," povedala Mária, ktorej zhorel dom. Rodine pomohli ľudia zo Stropkova aj z okolitých dedín. Keď chlapi všetko na dvore vykladali, Mária neustále všetkým darcom ďakovala. "Nerozmýšľali, že oni sú Rómovia alebo neviem, ako nás nazvať. Nie, každý deň niekto vás pritúlil, dobré slovo povedal, pomodlil sa za vás a to je najkrajšie, čo môže byť," dodáva Mária. 

Rodine zhorelo všetko. Momentálne bývajú v byte, ktorý im poskytol starosta obce Oľka. Máriin manžel leží stále s popáleninami v nemocnici. Pred pár dňami sa prebral z umelého spánku. "Keď sa zobudil, tak prvé čo povedal, že plynový sporák by už asi nechcel," opisuje Mária. 

Starý otec je na tom z celej rodiny najhoršie. Práve on z horiaceho domu vyniesol dvojročnú vnučku Emu. Prišla o všetky hračky, dnes sa ale znova teší.

"Nečakal som to, fakt. Ale to viac som vďačný, teší ma to veľmi," hovorí spoluorganizátor zbierky Dávid Černiga. "Takí mladí a také veľké srdiečka majú, tak Slovensko musí byť na vás pyšné," uviedla Mária. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy