Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Majiteľ zastrelil svojho psa, hrozí mu pokuta
Zdielať na
Prešov

Majiteľ zastrelil svojho psa, hrozí mu pokuta

ROKYTOV / Obyvatelia Rokytova (okres Humenné) upozorňujú na prípad streľby, ktorá sa odohrala na miestnom družstve. Štyri strelné rany mali podľa nich usmrtiť psa, ktorý bol uviazaný na reťazi. Tento prípad sa dostal na prokuratúru a rieši ho aj polícia. Majiteľ psa sa podľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy bráni tým, že pes chytal kravy pri pasení za chvosty a jedna z dojníc ho mala zraniť. Psa chcel údajne ušetriť od trápenia. Zákon o veterinárnej starostlivosti však takýto spôsob nedovoľuje.

"Bolo to ako jatky, bol jeden výstrel kňučanie psa, druhý výstrel.Ja som sa pozerala, že čo sa deje. Pes dostal štyri rany," hovorí obyvateľka obce.

Jedna z dojníc mala psa kopnúť takou silou, že zostal čiastočne nehybný. Išlo o paralýzu panvových končatín. Svedkyňa streľby preto o prípade informovala saj združenie pre ochranu zvierat.

"Muž sa dopustil trestného činu, pretože došlo aj k týraniu zvieraťa. Sučka trpela, bola dostrieľaná, pretože do nej strelil viackrát. Navyše to bolo v intraviláne obce," informuje  Mária Sliacka, z Linky pre zvieratá v núdzi.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy