Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri nehode na východe zomrela žena. Išiel ako diabol, hovorí zrazený chodec
Zdielať na

Pri nehode na východe zomrela žena. Išiel ako diabol, hovorí zrazený chodec

TREBIŠOV / V obci Kráľovský Chlmec v okrese Trebišov došlo k tragickej dopravnej nehode. Päťdesiattri ročný šofér zmietol z chodníka pri autobusovej zastávke troch ľudí. Pri nehode prišla o život 35-ročná žena. Ďalšia chodkyňa utrpela ťažké zranenia a tretí chodec sa ľahko zranil. Vodič smrtiaceho auta pred jazdou pil.

Podľa doterajších zistení polície 53-ročný vodič z Kráľovského Chlmca prechádzal autom cez Kráľovský Chlmec v okrese Trebišov. V ľavotočivej zákrute doteraz z nezistených príčin narazil o obrubník a vyšiel na chodník. "Išiel rýchlo ako diabol. Vôbec nebrzdil a vrazil rovno do nás," hovorí zrazený chodec Gabriel Franc.

Tam narazil do nič netušiacej trojice. Náraz odhodil trojicu na všetky strany o niekoľko metrov."Pri dopravnej nehode 35-ročná chodkyňa utrpela zranenia, na následky ktorých na mieste podľahla," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Ťažké poranenia

Aj druhá žena ležala nehybne na zemi. Matka 12 detí sa však zrazu prebrala, do nemocnice ju previezol vrtuľník. "Ešte dýchala a preto som kričal o pomoc. Zranenej žene som nalial vodu na zatýlok a vtedy sa prebrala,"  dodáva zrazený chodec.

"Žena utrpela ťažké poranenia a je hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti. Pacientka je pri vedomí, komunikuje a je v stabilizovanom stave," upresnila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Ladislava Šustová. 

Vodič nafúkal

Šofér svoju šialenú jazdu ukončil až nárazom do troch odstavených áut. Ihneď ako vystúpil si uvedomoval krutú realitu. "Vystúpil z auta a išiel sa pozrieť na to, čo spravil a povedal - už je so mnou koniec," hovorí svedok nehody Ladislav Mento. Potom sa chytil za hlavu a povedal, že zabil dve ženy a odišiel preč.

Tragédia má jednoznačnú príčinu. 53-ročný šofér totiž podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu popíjal až do skorého rána. Potom si bez váhania sadol za volant. "Bola vykonaná dychová skúška na požitie alkoholických nápojov s pozitívnym výsledkom - 1,67 promile," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Spolujazdec utiekol

Miestny podnikateľ nebol v aute sám, priamym svedkom nárazu bol aj jeho spolujazdec. Polícia ho však musela naháňať pretože z miesta nehody utiekol. "V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove začal trestné stíhanie pre zločin usmrtenia, prečin ublíženia na zdraví a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič, podozrivý z týchto skutkov, bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Majiteľovi poškodených zaparkovaných áut vznikla škoda predbežne vyčíslená na približne 2 700 eur. Bližšie okolnosti, príčina a miera zavinenia dopravnej nehody, sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy