Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dievča vopchalo v noci ruku do klietky s tigrom
Zdielať na

Dievča vopchalo v noci ruku do klietky s tigrom

NOVÉ ZÁMKY / Novozámockí policajti preverujú podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví, ku ktorému došlo v nedeľu 12. augusta okolo pol tretej nad ránom.

Šestnásťročná Vanesa sa z diskotéky na neďalekom kúpalisku nadránom vybrala za dobrodružstvom. S novou známosťou, brigádnikom z hosťujúceho cirkusu. 

"Chcela si pohladkať tigre, že sa tigrov nebojí, mala to vraj rozprávať," opisuje zamestnankyňa cirkusu. Navyše, podľa informácií zo zdroja blízkeho polícii, bola 16-ročná tínedžerka potužená alkoholom, v dychu jej namerali jedno promile.

Štyri tigre, sibírske a bengálske, odpočívali v tom čase v zatvorených klietkach. K miestu, kde bol rozložený cirkus, mala prísť s neznámym mužom krátko pred pol treťou ráno. "To bol brigádnik, miestny, to nebol vôbec náš, ten tam bol popoludní, videl tie tigre a tak sa k ním dobýval, ona tam šla, ona si to všetko otvorila, všetky prepážky," vysvetľuje riaditeľ cirkusu Šimek. 

Snaha o nočné hladkanie šeliem, bez vedomia majiteľov, sa skončilo zranením. Zrejme sa ich nestihla ani dotknúť, jedno z cvičených zvierat jej dalo v okamihu zhruba 20 centimetrovú príučku na predlaktie. "Prišla krátko pred 6 hodinou ráno, to zranenie bolo povrchové, bolo ošetrené ambulantne, pacientka nebola hospitalizovaná, myslím že o hodinku – dve bola prepustená," informuje hovorca nemocnice Ivan Podolský.  "Na mieste bola vykonaná obhliadka a okolnosti tejto udalosti polícia preveruje," píše na sociálnej sieti polícia SR.

V Poľsku pred rokom tiger svoju opatrovateľku zabil:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy