Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ján zabil svoju sestru sekerou. Mala dieru v hlave, hovoria susedia
Zdielať na

Ján zabil svoju sestru sekerou. Mala dieru v hlave, hovoria susedia

RAJČANY / Z vraždy 75-ročnej dôchodkyne už polícia obvinila jej brata. K rodinnej tragédii došlo v stredu popoludní v Rajčanoch. Brat na sestru zaútočil sekerou, o život ju pripravil dvomi ranami do hlavy.

Šesťdesiatdeväťročného muža polícia zadržala krátko po vražde. Bol však pod vplyvom alkoholu a skončil v cele. Vypočuť ho tak mohli až po vytriezvení. "Vyšetrovateľ muža obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy na chránenej osobe," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková. Za vraždu sestry hrozí Jánovi 20 až 25 rokov za mrežami. Polícia vypočúvala aj svedkov a prípad stále vyšetruje.

"Bol spracovaný návrh na vzatie do väzby," povedala hovorkyňa. O mužovom ďalšom osude tak rozhodne súd v najbližších hodinách. Ján zavraždil sestru v stredu popoludní na lavičke pred domom. Podľa susedov dôchodkyňa Amália práve jedla, keď na ňu zaútočil sekerou. Všetkému mala predchádzať hádka.

"Ona doma obedovala, syna nemala doma. V kuchyni robil s ňou bordel, ona sadala na lavičku a tam jej to urobil. Sa to začalo doma sa pohádali lebo on mal stále vypité," vysvetľujú susedia. V dome so súrodencami býva ešte ďalšia sestra, všetko sa udialo v čase, keď bola na cintoríne. Nehybné telo sestry s dvoma ranami na hlave objavila po návrate a zalarmovala susedov.

"Ja už keď som prišla, som sa ju snažila oživiť. Len tá sestra odpadla druhá a to sa tak zomlelo, že som zbadala, že je mŕtva. Ale mala dieru do hlavy ja som z toho ešte teraz mimo," pokračujú susedia. Susedy hovoria, že sestry brata prichýlili. Býval vraj v zadnej časti domu a za bitku v krčme už mal problémy zo zákonom. Obe ženy mu pomáhali, koľko vládali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy