Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Novozámčanov ohrozoval opitý lekár. Nafúkal 2,77 promile
Zdielať na

Novozámčanov ohrozoval opitý lekár. Nafúkal 2,77 promile

NOVÉ ZÁMKY / V uliciach Nových Zámkov ohrozoval pod vplyvom návykovej látky ostatných na ceste 59-ročný vodič. Keď ho zastavili policajti, ukázalo sa, že za volant auta si sadol v čase, keď mal ordinovať vo svojej ambulancii a s poriadnou dávkou alkoholu v dychu.

Policajti vyzvali päťdesiatdeväťročného muža, aby sa podrobil dychovej skúške. "Po predložení dokladov bol vodič vyzvaný k vykonaniu dychovej skúšky na alkohol. Jej výsledok bol 1,33 miligramu na liter, čo je prepočte 2,77 stotín promile alkoholu," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Muž skončil v cele policajného zaistenia a obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Podľa ordinačných hodín zverejnených na stránke VÚC mal v stredu ordinovať až do tretej poobede.

O licenciu nepríde

Pokuta a istý čas bez vodičského oprávnenia ho zrejme neminú. O zdravie ľudí sa však bude starať aj naďalej.

Slovenská lekárska komora zruší lekárovi registráciu len v tom prípade, ak by bol odsúdený za obzvlášť závažný trestný čin proti ľudskej dôstojnosti, z detskej pornografie, z obchodovania s ľuďmi, z prijímania úplatku alebo za úmyselný trestný čin spáchaný v súvislosti s výkonom zdravotníckeho povolania. O jeho treste bude v super rýchlom konaní rozhodovať súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy