Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Róbert skončil v kanáli, nafúkal 3,65 promile
Zdielať na
Trnava

Róbert skončil v kanáli, nafúkal 3,65 promile

PIEŠŤANY / Tridsaťpäťročný Róbert z Piešťan síce ledva stál na nohách, no napriek tomu neváhal sadnúť za volant. Šialená jazda sa skončila pádom do odvodňovacieho kanála. Hodnota alkoholu v jeho dychu atakovala hranicu štyroch promile.

Podľa svedkov sa vodič za volantom Alfy Romeo rútil obytnou časťou Piešťan obrovskou rýchlosťou. V zákrute však dostal šmyk a prerazil zábradlie. "Šofér neprispôsobil rýchlosť a pri prejazde ulicou prešiel do protismeru. S autom vzápätí spadol do potoka,“ informuje hovorkyňa trnavskej polície Mára Linkešová.

"Auto sa nachádzalo v potoku na streche, boli tam dve osoby, poskytli sme im predlekársku pomoc," povedal veliteľ zásahu Martin Piškula. V odvodňovacom kanáli našťastie nebolo veľa vody a posádke sa podarilo z prevráteného auta vyjsť po svojich.

"Policajti namerali šoférovi pri dychovej skúške 1,75 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,65 promile,“ pokračuje Linkešová. Vodič bol nielen opitý, ale jazdil bez vodičskeho oprávnenia. Po krátkom ošetrení v sanitke putoval do policajnej cely.

Podľa informácií televízie JOJ si vodič auto požičal od svojej kamarátky. Škodu odhadli na 7 000 eur.

Zdielať na

Súvisiace články