Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Košiciach spadli na auto tehly. Zostal po nich kabriolet
Zdielať na

V Košiciach spadli na auto tehly. Zostal po nich kabriolet

KOŠICE / V Košiciach bolo cez víkend mimoriadne veterno. Silný nárazový vietor lámal stromy, strhával strechy či dokonca zvalil časť múru bývalých kasární. Auto mladej rodiny sa v okamihu zmenilo zo sedanu na kabriolet. Na jeho kapotu spadla celá paleta tehál.

Majitelia mali obrovské šťastie, ak by sa totiž nachádzali v aute, mohlo sa to skončiť tragédiou. Majitelia auto odparkovali na Dunajskej ulici priamo pod rozostavanou budovou. Ani vo sne ich však nenapadlo, že zo stavby vietor zhodí celú paletu tehál priamo na ich vozidlo.

"Boli sme doma, pozerala som si dopravný servis a tam som si všimla vlastne, že naše vozidlo bolo zničené," povedala majiteľka auta Zuzana Valková. "V sobotu v noci v Košiciach fúkal silný nárazový vietor, išiel som okolo a z tejto budovy padali kusy tehál," rozpráva svedok Jaroslav Kučerov. 

Mladý manželský pár okamžite vybehol na ulicu. V mimoriadne silnom vetre poletoval rôzny materiál zo stavby. Na aute bolo množstvo tehál. Vozidlo je totálne zničené a zrejme pôjde o totálnu škodu.

"Majiteľ stavby prišiel onedlho, keď sme my išli ohliadnuť naše vozidlo a vymenili sme si kontakty za účelom riešenia ďalšej situácie," povedal majiteľ vozidla Peter Velk. Zo štorročného auta, ktoré mladá rodina s malým dieťaťom denne využívali zostal len nepojazdný vrak. Našťastie sa pri páde materiálu na kapotu škodovky nikto nezranil.

"Nedá sa povedať, že by som bol nahnevaný, ale malo to byť zabezpečené viac, nakoľko mohlo dôjsť aj k horšej veci, keby išiel tam išiel, alebo ak by sme tam sedeli my, máme malé dieťa, tak mohlo dôjsť k tragédii," pokračuje majiteľ vozidla Peter Velk. "Tie tehly prakticky len na naše auto spadli, ale lietal tam polystyrén všade okolo, nepríjemné to bolo," dodáva Velková.

Polícia sa prípadom nezaoberá. Majitelia auta si budú škodu uplatňovať v poisťovni. Pôjde zrejme o tisícky eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy