Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Orechovej zrazil muž dôchodcu (†83), ušiel z miesta nehody
Zdielať na

V Orechovej zrazil muž dôchodcu (†83), ušiel z miesta nehody

ORECHOVÁ / Osemdesiattriročný dôchodca z obce Orechová (okres Sobrance) prišiel tragicky o život. Podľa polície ležal na vozovke, keď ho prešlo osobné auto. Pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári. Šofér, ktorý ho zrazil, z miesta tragédie ušiel.

Pavol mal z krčmy namierené domov. Cestu si zrejme chcel skrátiť mimo priechodu pre chodcov. Podľa polície však ležal na vozovke, keď ho prešlo osobné auto. Náraz musel byť veľmi silný. Dôchodcove veci boli vzdialené niekoľko metrov od jeho nehybného tela, ktoré ležalo v strede cesty.

"Oproti miestnemu pohostinstvu došlo za doposiaľ nezistených okolností k zrážke s 83-ročným chodcom z okresu Sobrance, ktorý  pravdepodobne ležal na vozovke," informuje hovorca košickej polície Alexander Szabó.

Pomôcť sa mu snažili aj privolaní záchranári.  Tí však mohli už len skonštatovať smrť. Podľa svedka nehody sa vodič , ktorý dôchodcu zrazil, ani len neunúval zastaviť. Namiesto toho šliapol na plyn a ušiel.

Na mieste nehody po unikajúcom aute ostalo evidenčné číslo. Policajti preto okamžite rozbehli pátranie. Podozrivé auto vypátrali asi 15 kilometrov od miesta zrážky. Nehodu vyšetrujú michalovskí dopravní policajti aj za účasti znalca z odboru dopravy.  Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin neposkytnutia prvej pomoci. 

"Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. U nebohého chodca bude nariadená súdna pitva," povedal Szabó.

Zdielať na

Súvisiace články