Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Michalovciach kradnú návštevy majetok nemocnice. Sprísňujú pravidlá
Zdielať na

V Michalovciach kradnú návštevy majetok nemocnice. Sprísňujú pravidlá

MICHALOVCE / Pacienti a návštevy údajne rozkrádajú majetok nemocnice v Michalovciach. A to je v prevádzke sotva dva mesiace. Nemocnica síce zmiznuté vybavenie izieb už nahradila, no zároveň musela prijať netradičné opatrenie.

Chýbajúce veci na izbách zistili až pri záverečnom upratovaní a dezinfekcii. V tom čase sú bývalí pacienti aj s pamiatkou na nemocnicu, už doma. "Trošku nás zaskočili tie krádeže, ktoré sme zaznamenali. Najčastejšie ide o príbory a ovládače na TV," povedala manažérka Klastra žena a dieťa nemocnica Michalovce Milena Cifruľáková.

Veci z nemocnice najčastejšie miznú počas návštevných hodín. V zdravotníckom zariadení preto zaviedli prísnejšie pravidlá, pre mnohopočetné skupinky osôb. "Zredukovali sme počet osôb k jednotlivému pacientovi na troch," hovorí Cifruľáková.

Špeciálny režim platí aj v prípade pohybu osôb mimo liečebného procesu v objekte nemocnice. Návštevy totiž prišli o dve hodiny z vyhradeného času.

Na sociálnych sieťach sa už objavila aj informácia o tom, že návštevy sa dokonca na izbách pre pacientov sprchujú. V nemocnici kvôli tomu nepripravujú žiadne opatrenia, keďže na to nie je dôvod. "Ťažko je to dokázateľné. Toto sa nám nepotvrdilo, nemali sme túto skúsenosť," dodáva Cifruľáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy