Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehoda pri Košiciach. Dodávka prešla do protismeru a zrazila sa s autom
Zdielať na

Nehoda pri Košiciach. Dodávka prešla do protismeru a zrazila sa s autom

KOŠICE / Na ceste zo Šace do Košíc sa ráno stala mimoriadne vážnado nehoda. Dodávka plná mužov z Ukrajiny prešla do protismeru, kde sa zrazila s osobným autom. Dôvodom čelnej zrážky bol pravdepodobne mikrospánok vodiča, ktorý údajne šoféroval niekoľko hodín bez oddychu.

Nehoda sa stala v košickej mestskej časti Šaca. Osemnásťročný vodič zrejme za volantom zaspal a zrazil sa so Suzuki , ktoré po náraze odhodilo do priekopy a ostalo prevrátené na streche. Obaja vodiči boli vo vozidlách zakliesnení.

"Vodičov oboch vozidiel bolo nutné vyslobodiť pomocou vyslobodzovacieho náradia," uviedol riaditeľ OR HaZZ Tomáš Berzetei. Hasiči všetkým poskytli prvú pomoc a čakali na príjazd záchranárov. Na mieste bolo sedem zranených ľudí. "Utrpeli zranenia, ktoré hodnotíme u jedného pasažiera ako stredne závažné, poranenie dolnej končatiny a chrbta, plus ostatní pasažieri utrpeli ľahšie poranenia," uviedol hovorca košickej záchrany Igor Krupa. 

Sanitky postupne odvážali zranených do nemocnice. Hasiči vyslali na miesto i špeciálne vozidlo, pomocou ktorého dostali szuzuky na kolesá. Príčiny a mieru zavinenia vodičov vyšetrujú policajti. Podľa našich informácií zrejme za nehodu môže mikrospánok vodiča, údajne bol za volantom už dlhé hodiny. Muži sa vracali domov z práce v Prahe, smerovali na Ukrajinu. Tí, ktorých prepustili s nemocnice len s ľahkými zraneniami čakali na ďalšie auto z Užhorodu, aby dostali na sviatky domov.

Súvisiace články