Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V prípade smrti päťročného Dominika obvinený konateľ za mreže nepôjde
Zdielať na

V prípade smrti päťročného Dominika obvinený konateľ za mreže nepôjde

PORÁČ / Minuloročný pivný festival pri obci Poráč bol poznačený obrovskou tragédiou. Skonal tu päťročný Dominik, ktorý sa hral na tunajšom ihrisku. Chlapčeka zavalilo takzvané baranidlo. Vo štvrtok dal spišskonovoveský súd definitívnu bodku za týmto prípadom.

Vyšetrovanie preukázalo, že detské atrakcie, ktoré stáli v areáli strediska, nespĺňajú žiadne bezpečnostné normy a neboli ani servisované. Dnes už tam majú nové detské atrakcie. Na každej z nich je štítok, z ktorého je zrejmé, že normy spĺňajú.

"Z dôvodu nevhodného a neodborného konštrukčného prevedenia stavby hojdačky i z dôvodu hniloby dreva vo všetkých štyroch stojoch, došlo k zrúteniu drevenej konštrukcie hojdačky zvanej baranidlo, na ktorej sa v tom čase zdržiaval maloletý Dominik," povedala prokurátorka.

Pred sudcu sa postavil konateľ firmy Miroslav Bíroš. Práve na jeho pokyn postavil detskú atrakciu údržbár strediska. Ten na to nemá patričnú kvalifikáciu. Konateľ bol obvinený z prečinu usmrtenia.

Dvojročná podmienka

Po približne polhodine si konateľ vypočul verdikt. Sudkyňa ho za mreže neposlala, akceptovala dohodu o vine a treste. Konateľ tak dostal dvojročnú podmienku. Ak ju poruší môže ísť do väzenia na dva roky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy