Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V prípade smrti Dominika (†5), ktorého zabila hojdačka, padlo prvé obvinenie
Zdielať na

V prípade smrti Dominika (†5), ktorého zabila hojdačka, padlo prvé obvinenie

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V prípade pádu hojdačky, ktorá v septembri v rekreačnom stredisku Poráč park v Spišskonovovesskom okrese zabila iba päťročného chlapčeka, padlo obvinenie. Za pád drevenej konštrukcie podľa polície nesie zodpovednosť 55-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves.

Chlapec vtedy zomrel na mieste. Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, výsledky preukázali, že konštrukcia bola neodborne vyhotovená a zanedbané boli aj jej kontroly. Muža obvinili z usmrtenia, v prípade dokázania viny mu hrozí trest na dva až päť rokov.

Policajti vzniesli obvinenie po štyroch mesiacoch. Detské ihrisko v parku už neexistuje. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi z prečinu usmrtenia obvinil 55-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves," uviedol policajný hovorca Alexander Szabó. Policajti totožnosť obvinenej osoby neuviedli. 

Počas vyšetrovania podľa informácií TV JOJ inšpektori Slovenskej obchodnej inšpekcie zistili, že detské atrakcie neboli certifikované ani poriadne servisované.

"Uvažujeme do budúcna, aby detské ihrisko bolo v nejako inom prevedení. Samozrejme v certifikovanom. Aby spĺňalo všetky predpoklady a všetky náležitosti, ktoré detské ihriská spĺňať majú," uviedol vedúci strediska Ján Mesarčík. Obvinenému 55-ročnému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy