Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Košický farár beží až do Vatikánu, chce pomôcť chudobným
Zdielať na

Košický farár beží až do Vatikánu, chce pomôcť chudobným

KOŠICE / Mimoriadnu pozornosť na tohtoročnom maratóne v Košiciach si vyslúžil šesťdesiatnik Peter Gombita. Hoci mal namierené do 1 500 kilometrov vzdialeného Vatikánu, prišiel odbehnúť ešte 42 kilometrov práve do Košíc.

Peter Gombita je farár z malej dediny pri Košiciach. Kňazovo odhodlanie obdivuje aj moderátor Novín Ján Mečiar. Peter Gombita je od polovice septembra na nohách. Jeho cieľom je Vatikán. 

Denne zabehne 42 kilometrov, teda jeden maratón. Do sídla Svätej stolice chce prísť 10. novembra. Dôvodom jeho behu je pomoc bezdomovcom a chudobným, o ktorých sa stará dlhé roky. "Mám ich na srdci, na očiach. Keď vidím, koľko ľudia nosia v sebe trápení či ťažkostí," hovorí farára Peter Gombita. 

Odbehol už 500 kilometrov

Na svojej trase zabehol už takmer 500 kilometrov a zodral páry tenisiek. Zo svojej cesty sa vrátil a zabehol košický maratón. Kňaza s týmto odhodlaním podporuje aj bežecký tím TV JOJ. "Je to neuveriteľný výkon. Ja si to nedokážem predstaviť. Ja som maratón zabehol. Ale každý deň, to si neviem predstaviť," hovorí moderátor Ján Mečiar. "Tri dni a deň pauza," hovorí farár. 

"Bežci hovoria, že je to víťazstvo hlavy nad telom, pretože telo určite protestuje, ale hlava to tlačí dopredu," hovorí Ján Mečiar. 

"Je to niečo neuveriteľné. Ja ako maratónec si to neviem predstaviť, veľmi ho obdivujem," uviedol olympionik Marcel Matanin. 

Hneď po odbehnutí košického maratónu pokračuje farár Gombita smer Vatikán. "Bohu nie je nič nemožné a s tou myšlienkou som išiel. Nie ako bežec, ale že skôr ja podporím chudobných ľudí," uviedol farár Gombita.

Podporte myšlienku farára Petra Gombitu darcovskou SMS v tvare: DMS (medzera) OAZA na telefónne číslo 877. Cena darcovskej SMS správy je 2 eurá. Viac informácií na www.donorsforum.sk. 

Súvisiace články