Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Futbalistu Weissa polícia obvinila
Zdielať na

Futbalistu Weissa polícia obvinila

BRATISLAVA / Slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa ml. polícia obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pre televíziu JOJ to potvrdil policajný zdroj z prostredia vyšetrovania.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I vzniesol na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky voči 26-ročnému Vladimírovi W. z Bratislavy," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Vladimíra Weissa mladšieho prepustili v pondelok popoludní po takmer 32 hodinách zadržiavania. Policajnú stanicu na Štúrovej ulici opúšťal v sprievode svojho právnika Juraja Kuráňa. K incidentu sa odmietol vyjadriť.  "Pán Weiss vozidlo nešoféroval. Šoféroval to úplne iný človek," uviedol Kuráň. 

"Podávame sťažnosť voči tomu uzneseniu. Od počiatku je nezákonné," dodal Kuráň. "Niekto v tom má záujem alebo sa niekto na niečo hrá," tvrdil ďalej Weissov advokát Juraj Kuráň. 

Policajná šikana

Weissov právnik otvorene hovorí o šikane futbalistu zo strany polície. Aký má na to dôvod, neuviedol. "Lebo žijeme v takom štáte," odpovedal Kuráň na otázku prečo je obvinený, keď nešoféroval. 

Polícia by mala mať aj videozáznam z policajného auta z kontroly, ako aj výsluchy policajtov či ostatných cestujúcich v aute. "Vzhľadom na súčasné štádium konania bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," uviedla policajná hovorkyňa. 

Nie je to prvý incident

Nebolo by to po prvý krát, čo sa Wiess ml. zaplietol do konfliktu. Na prelome rokov 2014 a 2015  bol súčasťou incidentu v bratislavskom fastfoode, kde za nejasných okolností vzduchom nakoniec letela stolička.

Futbalista sa vtedy od všetkého dištancoval s tým, že bol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Len pár hodín pred zadržaním sa futbalista na svojom twitterovom účte pochválil s fotografiou zo spoločnej husaciny. 

Weissa kontrolovali policajti v nedeľu ráno, odmietol sa podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi. 

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky kontrolovala v nedeľu okolo 7:00 na Rázusovom nábreží v Bratislave luxusné auto. "Dnes pred siedmou hodinou bol z dôvodu podozrenia spáchania priestupku zastavený vodič na Mercedes G," informovala v nedeľu hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Miháliková.

Kozák s Weissom nepočíta

Weiss si nezahrá v nadchádzajúcich zápasoch kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 v Slovinsku a proti Škótsku.

Reprezentačný tréner Ján Kozák z Weissovými službami v októbri už nepočíta. "Pokiaľ ide o Vlada Weissa, snažili sme sa s ním spojiť, nepodarilo sa nám to. Máme informáciu, že by mal prísť v priebehu krátkeho obdobia. Veľmi rád sa s ním porozprávam. Rozhodol som sa, že počas týchto dvoch zápasov nebude k dispozícii. Na svoju prácu potrebujeme pokoj a čisté hlavy. Uvidíme, ako to vyšetrovanie potom dopadne. Potom môžeme urobiť ďalšie závery. Vlada mám veľmi rád, vždy bol kľúčový a užitočný hráč a mužstvu veľakrát pomohol," povedal kormidelník na tlačovej konferencii po zraze národného tímu.

Vladimír Weiss mladší je hráčom katarského klubu Al-Gharafa, figuruje v nominácii trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka na blížiace sa zápasy proti Slovinsku (v sobotu 8. 10. o 20.45 h v Ľubľane) a Škótsku (v utorok 11. 10. o 20.45 h v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Zraz nominovaných hráčov je v pondelok do 15.00 h v hoteli Dolphin v Senci. 

O incidente ako prvý informoval reportér Richard Bolješik v relácii KRIMI v nedeľu večer. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy