Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zlodej kradol na hasičskej stanici, hrozí mu pre núdzový stav vysoký trest
Zdielať na

Zlodej kradol na hasičskej stanici, hrozí mu pre núdzový stav vysoký trest

Archívne video

BRATISLAVA / Neznámy páchateľ vykradol hasičskú stanicu v Bratislave. Zlodej sa počas lúpeže sústredil na elektrické káble.

Neznámy zlodej počas vyhláseného núdzového stavu okradol bratislavských hasičov. Zlodeja zlákali elektrické káble, ktoré priamo v objekte Hasičského a záchranného zboru na Radlinského ulici oddelil od zvyšku elektroinštalácie. Ako informovala Bratislavská krajská polícia, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre krádež a neoprávnený zásah do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru. 

"Pojem núdzový stav sa týka vymedzených trestných činov. Z pohľadu trestného práva je potrebné upriamiť pozornosť na fakt, že núdzový stav je podľa Trestného zákona krízovou situáciou, ktorá podmieňuje pri niektorých trestných činoch spáchaných počas jej trvania možnosť uloženia prísnejších trestov. Na toto však asi nemyslel doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý sa vlámal do objektu Hasičského a záchranného zboru," informovala polícia na svojom facebookovom profile.

Na základe doterajších informácií mal doposiaľ neznámy páchateľ dňa 05.10.2020 za použitia násilia s doposiaľ nezisteným predmetom odcudziť elektrické káble, ktoré oddelil od zvyšku elektroinštalácie a to priamo v objekte Hasičského a záchranného zboru. Celková škoda spôsobená týmto konaním doposiaľ nebola vyčíslená.


V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takéto konanie, vzhľadom na vyhlásený núdzový stav dňom 01.10.2020 trest odňatia slobody vo výške 10 až 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy