Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nová multifunkčná hala pre Záhorskú Bystricu. Slúžiť bude nielen športu, ale aj kultúre
Zdielať na

Nová multifunkčná hala pre Záhorskú Bystricu. Slúžiť bude nielen športu, ale aj kultúre

ZÁHORSKÁ BYSTRICA / Dvojnásobný majster Slovenska - tím Tsunami Záhorská Bystrica, sa zrejme vyšvihne ešte vyššie v tabuľkách. Mestská časť totiž iba pred pár dňami predstavila novú multifunkčnú halu. Prekvitať v nej však nebude iba florbal.

Nová multifunkčná hala v Záhorskej Bystrici sa nebude využívať len na športové aktivity, čo sa ukázalo hneď úvode, svoju púť odštartovala muzikálom Jesus Christ Superstar v podaní študentov. 

"Tým, že je multifunkčná, chceme ju vyskúšať aj na kultúrne podujatia a Jesus Christ Superstar sa nám zdá také symbolické, aby naozaj slúžila a mala nejaké to posvetenie. Pevne verím, že bude slúžiť hlavne športovcom zo Záhorskej Bystrice, že budeme dosahovať, nie len vo florbale, vynikajúce výsledky, " vysvetľuje starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. 

Prioritne je určená pre florbal

Rekonštrukcia pôvodnej telocvične v areáli základnej školy trvala dva roky. Hala je multifunkčná, športovať sa v nej bude rôznymi spôsobmi, prioritne je však určená na florbal. "Florbal sa teší veľkej popularite, čiže si naozaj tento šport zaslúžil svoj veľký stánok," verí viceprimátor pre školstvo a šport Juraj Káčer. 

Aj nadácia TV JOJ podporuje florbal a dokonca organizuje celonárodnú súťaž v tomto športe pre základné a stredné školy, krajské kolo sa uskutoční práve v tejto novej hale. 

"Krok za krokom, myslím si, že postupne kraj zveľaďujeme. V tomto prípade to nie je zásluha BSK, je to zásluha obce Záhorská Bystrica. Ja som hrdý na to, že obce sa dnes vedia pozviechať , urobiť si novú športovú halu a mohol by to byť príklad aj pre ostatných ," hovorí predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. 

Naučme deti športovať. 150 profesionálnych športovcov podporilo mimoriadnu akciu. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy