Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďalšia zahraničná návšteva obmedzí dopravu v Bratislave
Zdielať na

Ďalšia zahraničná návšteva obmedzí dopravu v Bratislave

BRATISLAVA / Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave upozorňuje vodičov na rozsiahle dopravné obmedzenia, s ktorými je potrebné počítať v utorok (12. februára) v hlavnom meste.

V súvislosti s návštevou ministra zahraničných vecí USA musia vodiči počítať s viacerými dopravnými obmedzeniami, ktoré sa budú týkať najmä širšieho centra Bratislavy, ako aj hlavných príjazdových ciest do Bratislavy.

​Dopravné obmedzenia budú prebiehať nasledovne :

  • v čase od 08.30 hod dôjde k obmedzeniu v premávke pri presune delegácie z Bratislavského letiska. Dôjde k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1 a to
  • v úseku od Zlatých pieskov po Most LaFranconi, ďalej Botanickej ul. a Devínskej cesty. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 10.00 hod.
  • v čase cca od 10.00 hod do 14:30 hod bude striedavo obmedzovaná doprava na komunikáciách v centre mesta: Mlynská dolina, Búdková, Mudroňova, Palisády, Hodžovo nám., Nám. 1. mája, Banskobystrická, Štefánikova, Staromestská.
  • v čase od 13.30 hod dôjde k obmedzeniu v premávke pri presune delegácie z centra mesta. Dôjde k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1 a to v úseku od Einsteinovej ul. po výjazd na Letisko Bratislava. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 15.00 hod.

"Vodičom, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1 žiadame, aby pokiaľ je to možné, svoj príchod naplánovali najneskôr do cca. 08:30 hodiny. Následne vodičom odporúčame využitie diaľnice po 10:00 hodine," informuje policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková s tým, že v popoludňajších hodinách žiada polícia vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do cca 14:00 hodiny. Vodičom sa odporúča použiť diaľnicu po 15:00 hod.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave účastníkov cestnej premávky touto cestou žiada, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a riadili sa pokynmi polície. Vodičov žiadajú, aby sa uvedeným úsekom vyhli a na prejazd využili alternatívne trasy a boli trpezliví.

​Ulicu Mlynské nivy aj niektoré zjazdy z Prístavného mosta smerom na Slovnaft a Prístavnú ulicu v polovici februára úplne uzavrú na šesť mesiacov. Primátor Matúš Vallo dal preto na magistráte Bratislavy zriadiť aj v spolupráci s políciou operačné stredisko s horúcou linkou. Bude slúžiť pre vodičov na otázky, ale aj ako "dopravný servis". 

Pozrite si reportáž o ďalších dopravných obmedzeniach v hlavnom meste: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy