Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie v súvislosti s čiernou skládkou v Biskupiciach
Zdielať na

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie v súvislosti s čiernou skládkou v Biskupiciach

BRATISLAVA / Dva týždne od protestu obyvateľov pred areálom recyklačnej spoločnosti v Podunajských Biskupiciach, zavítal do areálu aj policajný vyšetrovateľ. Preveroval trestné oznámenie v súvislosti s čiernou skládkou odpadu v areáli, zatiaľ, čo pracovník Okresného úradu z odboru životného prostredia vykonával kontrolu. Výsledkom je začaté trestné stíhanie.

Tento týždeň navštívil areál recyklačnej spoločnosti Vassal EKO vyšetrovateľ. "V tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková. Recyklačná spoločnosť, v ktorej areáli sa čierna skládka nachádza, uznala, že skutočne ide o nelegálnu skládku. Súvis s ňou odmieta. O aktuálnou začatí trestného stíhania spoločnosť nevedela.

"Preto sa k tomu v tomto momente nevieme vyjadriť. Spoločnosť Vassal EKO však v súvislosti s týmito vecami podala tiež niekoľko trestných oznámení," povedala hovorkyňa spoločnosti Vassal EKO Andrea Čurná. 

Výsledky tohtotýždňovej kontroly pracovníka Okresného úradu z odboru starostlivosti o životné prostredie v areáli spoločnosti zatiaľ známe nie sú. A práve rozhodnutia okresného úradu v Bratislave dalo preveriť ministerstvo životného prostredia. A to práve v súvislosti s viacerými čiernymi skládkami. "Lebo tie pochybnosti v rozhodnutiach, ktoré vydal okresný úrad tu v Bratislave na rôzne skládky jednoducho existujú, ale o tom budeme informovať až potom, keď sa kontrola skončí." vysvetlil minister životného prostredia László Sólymos. 

Recyklačná spoločnosť tvrdí, že čierna skládka odpadu je síce v ich areáli, ale nie na ich pozemku. "Napriek tomu, sa spoločnosť Vassal EKO zaviazala tento predmetný kopec zlikvidovať a to na vlastné náklady," dodáva Čurná. 

Ak polícia určí konkrétneho vinníka, ktorému aj vinu dokáže, bude mu hroziť 1-5 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy