Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Psovodi našli telo neďaleko miesta, kde sa stratila Mirka so psami
Zdielať na

Psovodi našli telo neďaleko miesta, kde sa stratila Mirka so psami

BRATISLAVA / V stredu predpoludním našli policajní psovodi telo ženy pri Devínskom jazere. Ide o miesto, kde sa stratila Miroslava, ktorá venčila psov.

Podľa informácií televízie JOJ telo našli v rákosí približne 300 metrov od miesta, kde pred pár dňami zachránili psov. Informáciu televízii JOJ potvrdila bratislavská polícia. Na miesto sa pokúsi privolať niekoho, kto ženu identifikuje. 

"Pátracej akcie sa zúčastnili dvaja policajti oddelenia pátrania a kriminalisticko-technických činností odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Malackách, dvaja policajti Obvodného oddelenia PZ Stupava, dvaja psovodi so služobnými psami, päť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s dvomi kusmi techniky. Telo ženy bez známok života našli krátko po 10.30 hod. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o nezvestnú Bratislavčanku. Totožnosť ženy doposiaľ oficiálne potvrdená nebola. Ohliadajúci lekár na mieste nevylúčil ani nepotvrdil cudzie zavinenie a za účelom zistenia presnej príčiny smrti ženy odporučil vykonať pitvu," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Mihalíková.

Miroslavu Sojákovú hľadali policajti, hasiči, potápači, ale aj priatelia, kolegovia a dobrovoľníci. "Naši zamestnanci hneď ako sa to dozvedeli, tak sa spojili, niektorí si vymenili služby a išli pomáhať," hovorí riaditeľka bratislavskej ZOO Miloslava Šavelová. 

Jej blízki tvrdia, že Miroslava mala rada zvieratá už od mladého veku. "Mirku som spoznala v roku 91, keď som prišla do ZOO. Ona už vtedy tam pôsobila ako dobrovoľníčka. Jej vzťah ku všetkým zvieratám bol neskutočný. Keď išlo o pomoc zvieratám, tak zabúdala na akékoľvek limity pudu sebazáchovy," dodáva Šavelová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy