Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po Špitálskej stále nepremávajú električky. Nikto nevie, kedy začnú
Zdielať na

Po Špitálskej stále nepremávajú električky. Nikto nevie, kedy začnú

BRATISLAVA / Do Vianoc ostáva pár dni a napriek plánom električky v Bratislave po Špitálskej stále nejazdia. Zatiaľ nie je známe ani to, kedy skutočne začnú. Nový župan Droba odovzdal mestskému magistrátu zrekonštuovanú električkovú trať avšak bez existujúcej električkovej zastávky. Keďže v súčasnom stave na tomto úseku nie je možné vystúpiť v centre mesta, električkovú zastávku budú opäť nanovo stavať na pôvodnom mieste, kde ju nedávno zbúrali.

Celé leto a jeseň brázdili cestu ťažké mechanizmy, ľudia prechádzali cez drevené lávky a autá museli jazdiť obchádzkami. V utorok vedenie BSK odovzdalo zrekonštruovanú električkovú trať - kolaudačné rozhodnutie na mestský magistrát.

"Odovzdali sme kolaudačné rozhodnutie a to rozväzuje ruky magistrátu, aby mohli premávať električky na Špitálskej," povedal župan Juraj Droba. "Mohlo by to byť už zajtra," hovorí Ladislav Csáder, šéf dopravy BSK. To ale, zatiaľ, ostáva iba želaním. Dopravný podnik aj mestský magistrát má 15-dňovú lehotu na odvolanie a keďže sa v utorok nevyjadrili, zatiaľ nie je jasné, kedy sa električky na Špitálsku opäť vrátia. Navyše v smere do mesta chýba električková zastávka.

Pôvodne tu mala byť zastávka viedenského typu, tá bola kameňom úrazu. Obyvatelia domu sa proti nej odvolali, pretože im tento návrh komplikoval vjazd do dvora. Samosprávny kraj obyvateľom vyšiel v ústrety, zastávku zrušil a tak pri cestovaní v súčasnom stave to vyzerá ak, že sa cez centrum mesta síce preveziete, ale nevystúpite.

Električková zastávka by sa mala vrátiť na pôvodne miesto, kde stála aj pred tým, k známej budove dvoch levov. Hoci sú koľajnice po dlhých mesiacoch zrekonštruované a pripravené na prejazd električiek, obyvatelia sa môžu pripraviť na znovu rozkopanú cestu a ďalšiu výstavbu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy