Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nová dočasná policajná stanica pri bratislavskom Pentagone
Zdielať na

Nová dočasná policajná stanica pri bratislavskom Pentagone

BRATISLAVA / Obyvatelia bratislavského Pentagonu a jeho okolia sa po mesiacoch sľubov konečne dočkali. V utorok sa pred problémovou budovou objavila dočasná policajná stanica.

Kvôli rôznym druhom trestnej činnosti v Pentagone musia policajti zasahovať zhruba šesťstokrát ročne. "Najčastejším druhom trestnej činnosti je v uvedenej oblasti drogová trestná činnosť," informuje hovorca polície Michal Szeiff. Nechválne známy Pentagon je síce monitorovaný kamerami 24 hodín denne, to ale nestačí. Mesto sa preto v spolupráci s mestskou časťou a mestskou políciou rozhodlo k problémovej bytovke umiestniť dočasnú stanicu. 

"Odovzdávame Bratislavčanom mobilnú stanicu mestskej polície zariadenie, ktoré je určené na výkon služby," povedal primátor mesta Ivo Nesrovnal. 

V prívese budú mať strážnici vodu, elektrinu aj toaletu. Sedieť v nej ale väčšinou nebudú. Ich úlohou bude byť v teréne a do prívesu si budú chodiť len odpočinúť. Starosta Vrakune preferuje realizáciu projektu reálnej policajnej stanice v budove bývalého kultúrneho centra Talin. Potom by sa mohol tento karavan využívať aj inde.

Od umiestnenia tejto maringotky si toho mnohí veľa sľubujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy