Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dôchodkyňu ubil kladivom pre 75 eur. Vo vážnom stave leží v nemocnici
Zdielať na

Dôchodkyňu ubil kladivom pre 75 eur. Vo vážnom stave leží v nemocnici

HONTIANSKE NEMCE / Začíname otrasným prípadom. 24-ročný muž surovo napadol staršiu dôchodkyňu v jej dome v Hontianskych Nemciach. Chcel od nej peniaze a keď odmietla, použil kladivo. S mimoriadne vážnymi zraneniami hlavy skončila v banskobystrickej nemocnici.

Otrasný prípad sa odohral v rodinnom dome v Hontianskych Nemciach, kde 76-ročná dôchodkyňa žije so svojim synom. Práve on ju neskoro v noci našiel bezvládne ležať na zemi. Pre pomoc bežal k susedovi, ktorý býva oproti. Syn napadnutej ženy v čase útoku spal. A netušil, že na prízemí domu jeho mama bojuje o život.

Zranenú dôchodkyňu vo vážnom stave previezli do banskobystrickej nemocnice. "Pacientka utrpela mnohopočetné poranenia hlavy a tváre. Je hospitalizovaná na klinike úrazovej chirurgie a jej stav je momentálne stabilizovaný," uviedla hovorkyňa nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje. 

Policajti rozbehli pátranie po útočníkovi. V dome našli kladivo, o ktorom predpokladajú, že ho použil páchateľ pri útoku na bezbrannú ženu. Dôchodkyňa sa v nemocnici našťastie prebrala a dokázala opísať páchateľa. Podľa polície je ním 24-ročný Dušan. Toho už polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu lúpeže.

V osudnú noc dokonca pil s jej synom, keď ten zaspal, dôchodkyňu napadol. A to len pre 75 eur. Momentálne je v policajnej cele a ak mu dokážu vinu, hrozí mu trest až 15 rokov basy.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy