Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: S malými deťmi unikal pred policajtmi. Výsledkom šialenej jazdy je ťažko zranené dieťa
Zdielať na

VIDEO: S malými deťmi unikal pred policajtmi. Výsledkom šialenej jazdy je ťažko zranené dieťa

BRATISLAVA / V pondelok večer došlo k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej 30-ročný muž unikal polícii. Nemal na aute evidenčné číslo, tak ho chceli skontrolovať. Naháňačku skončil až náraz do stĺpa, keď vodič nezvládol riadenie. V aute navyše sedela aj žena s dvoma malými deťmi. Polícia neskôr zistila, že muž nemal vodičák a bolo po ňom vyhlásené pátranie.

Krátko pred 21:40 bratislavskí policajti spozorovali auto na parkovisku pred hlavným vchodom do obchodného centra na Zlatých pieskoch, ktorému chýbalo predné evidenčné číslo. "Toto vozidlo chcela hliadka následne zákonným spôsobom zastaviť, vodič na opakované svetelné a zvukové znamenia na zastavenie nereagoval," informuje v tlačovej správe hovorca polície Michal Szeiff. 

Muž navyše prešiel do protismeru a divokou jazdou ohrozoval iných vodičov. Na križovatke už ale nezvládol riadenie a narazil do stĺpa verejného osvetlenia. Vodiča na mieste polícia zadržala, no na pomoc museli volať aj záchranárov. "Hliadka policajného zboru na mieste bezodkladne poskytla maloletým osobám potrebnú pomoc, a nakoľko z vozidla unikali prevádzkové kvapaliny a bolo vidieť dymenie z motorovej časti vozidla, zabezpečila miesto pred ich únikom," dodáva Szeiff.

Pri nehoda sa ľahko zranili vodič a trojročné dieťa, ktorí utrpeli úraz hrudníka. Ťažké zranenie ramena ale utrpelo druhé iba ročné dieťa. Všetkých previezli záchranári do nemocnice. "Následným preverovaním bolo zároveň preukázané, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia a bolo po ňom vyhlásené pátranie príslušnými útvarmi Policajného zboru," uvádza Szeiff. Presné príčiny jeho konania ako aj okolnosti nehody preveruje polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy