Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratislavská ZOO volá o pomoc. Pre horúčavy a sucho hrozí úhyn zvierat
Zdielať na

Bratislavská ZOO volá o pomoc. Pre horúčavy a sucho hrozí úhyn zvierat

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V piatok na obed prijali bratislavskí hasiči žiadosť o pomoc z bratislavskej ZOO. Z dôvodu vysokých horúčav vysychajú vodné plochy v ZOO a nízky stav vody v potoku Vydrica nepostačuje na dopĺňanie vody klasickým spôsobom. Hrozí úhyn zvierat. Bratislavskí hasiči momentálne smerujú na miesto s hasičskou cisternou, a ktorou zabezpečia kyvadlovú dopravu vody.

V bratislavskej zoologickej záhrade hrozí pre sucho a horúčavy hrozí úhyn zvierat. Bratislavskí hasiči ihneď vyrazili na miesto s hasičskou cisternou, s ktorou zabezpečia kyvadlovú dopravu vody. Bez pomoci hasičov by nastala v ZOO pohroma. Nízka hladina podzemných vôd i potoka Vydrica totiž neumožňovali zvýšiť hladinu jazier už niekoľko dní.

Ruch pri vypúšťaní vody do ich jazierka vodným vtákom nevyhovoval a tak sa aj s mláďatami schovali v kroví. Neboli však jediné, ktorým bol dnes za pomoci hasičov dopriali kúpeľ namiesto brodenia sa sa v bahne. Hladinu doplnili aj druhom jazere a vďaka ich vzájomnému prepojeniu sa tak zdvihli hladiny všetkých vodných plôch pre vtáctvo.  SOS vyslala ZOO v Bratislave aj pred piatimi rokmi. Aj vtedy veľké teploty a sucho zapríčinili to, že vtáky vo svojich jazerách už takmer vôbec nemali vodu. V piatok sa požiarnici z hlavného mesta vrátili po načerpaní vody z Dunaja niekoľkokrát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy