Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Alexandrovci vystúpili v Bratislave, zazneli aj slovenské piesne
Zdielať na

Alexandrovci vystúpili v Bratislave, zazneli aj slovenské piesne

BRATISLAVA / Viac než tri a pol tisíc ľudí si v Bratislave nenechalo ujsť koncert famóznych Kandráčovcov s Alexandrovcami, ktorí po leteckej tragédii s desiatkami nových členov opäť koncertujú až v deviatich slovenských mestách.

Pred vystúpením sa chodbami výstaviska ozývali hudobné nástroje, tanečníci sa rozcvičovali a podaktorí si upravovali bradu holiacim strojčekom. Polhodinu pred vystúpením sa na pódiu objavili Kandráčovci. Tí sú Alexandrovcom predkapelou. 

Žiaden z členov o leteckom nešťastí, pri ktorom zahynulo 92 hudobníkov, hovoriť už nechcel. Svoje pocity vyjadrili na vystúpení. Počas piesne sa na plátne za účinkujúcimi premietali fotografie obetí pádu lietadla. 

"Viac ako polovica zosnulých boli mladí ľudia. Po nešťastní usporiadali konkurz a v Rusku zo všetkých divadiel prišli na konkurz mladí sólisti. Každý jeden z nich má vyštudované konzervatórium," opisuje manažér hudobného súboru Rudolf Héger.

Alexandrovci koncertujú od roku 1948 a opakovane sa na Slovensko radi vracajú. V repertoári majú mnoho slovenských piesní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy