Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kňažko o zlodejovi vo svojej vile: Dúfam, že nevyviazne len s podmienkou
Zdielať na

Kňažko o zlodejovi vo svojej vile: Dúfam, že nevyviazne len s podmienkou

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Polícia už ukončila vyšetrovanie januárového incidentu a následnej streľby v hercovom dome na bratislavskom Slavíne. Postrelený zlodej z Kňažkovho domu sa zrejme vyhne súdnemu procesu. Pravdepodobne požiada o dohodu o vine a treste.

Herec Milan Kňažko je presvedčený, že to nebola náhoda. "Vyšetrovanie prípadu bolo vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I ukončené s návrhom na podanie obžaloby," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. 

Obžalovaný štyridsaťdeväťročný Pavel z Českej republiky žije dlhodobo na Slovensku.  Niekoľkonásobný recidivista bude čeliť obžalobe z krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. Súdnemu procesu sa nakoniec možno vyhne. Podľa informácií televízie JOJ by rád uzatvoril dohodu o vine a treste. 

Náležitosťami prípadnej dohody je, že sa páchateľ k skutku prizná, oľutuje ho, dostane síce miernejší trest, ale nemôže sa voči nemu už nikde odvolať. Takúto dohodu o vine a treste uzatvára obvinený s prokurátorom. Odobriť ju potom musí ešte súd.  K prípadnej dohode sa zatiaľ prokuratúra nevyjadrila.

 Kňažko neverí, že si páchateľ jeho dom vybral náhodne. "On stále tvrdí, že išiel náhodou okolo, nevedel, ku komu ide, to znamená, že klame, že neľutuje," myslí si herec. Zlodej si totiž zaparkoval auto mimo dosahu kamier z rodinných domov na vzdialenej Búdkovej ulici. Na akciu sa dobre pripravil.  Vo vile kradol systematicky. Nemal záujem o kreditné karty, obrazy, umelecké diela či elektoroniku. Z dámskej kabelky vzal kľúč, ktorým si otvoril trezor v šatníku. Kradol zlato, peniaze, šperky, zatiaľ čo pani Kňažková spala v inej izbe.

Incident sa stal v noci 11. januára v lukratívnej časti Bratislavy. Herec sa zobudil na podozrivé zvuky, vstal a zobral zbraň. Všade boli pootvárané dvere a zásuvky. V kuchyni si zlodej svietil baterkou. Votrelec sa domu dostal cez vypáčené okno na prízemí. Herec po zlodejovi, ktorý mal v ruke nebezpečné páčidlo, trikrát vystrelil. Raz ho trafil do stehna. Postrelený muž utiekol do záhrady.  Tam ho chytili policajti a tí už svoju prácu na prípade dokončili. O dva dni zlodeja policajti obvinili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy