Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podozrivý plastický chirurg sa odmlčal
Zdielať na

Podozrivý plastický chirurg sa odmlčal

BARTISLAVA / Údajný plastický chirurg libanonského pôvodu s políciou nespolupracuje. Od prevalenia podozrení, že na svojej klinike operoval pacientov ilegálne, sa odmlčal. TV JOJ ziskala zábery na ktorých je evidentné, že polícia v pochybnej klinike vykonala zásah a zaistila zrejme aj lekárske záznamy o vykonaných operáciách.

Pred dvomi týždňami sa prevalil prípad údajného plastického chirurga, ktorý síce mal na Slovensku medicínu vyštudovať, no na prevádzkovanie kliniky a vykonávanie zákrokov nemal potrebné povolenia. Doktor Yassine Ghazi, pôvodom z Libanonu, sa v SMS správe vyjadril, že ide len o nedorozumenie a všetko vysvetlí. Nestalo sa. Do opustených priestorov kliniky prišli policajti zaistiť dôkazy.

Polícia zhromažďuje dôkazy aj svedkov

Krajská prokuratúra v Bratislave už potvrdila, že v prípade podozrivého doktora sa vyšetrovanie posunulo 26. októbra do roviny trestného stíhania. Zaisťovanie dôkazového materiálu má preukázať, či na klinike skutočne došlo k nezákonným lekárskym zákrokom či vyšetreniam. Orgány činné v trestnom konaní už zrejme majú pacienta, či niekoľkých klientov podozrivého doktora, ktorí mohli utrpieť pri neodborných operáciach poškodenia a teraz vypovedajú proti lekárovi. Bratislavská polícia o prípade nepodáva žiadne informácie.

Bez stopy aj vo Viedni

Plastický chirurg, u ktorého si Ghazi prenajímal vo Viedni priestory, v nich, podľa jeho slov, mal vykonávať len vyšetrenia, žiadne operačné zákroky. Vyšetroval prevažne ženy z arabských krajín. S majiteľom priestorov Ghazi komunikoval, čo nám potvrdil: Keď ste prišli, práve mi napísal SMS správu, že stretnutie so mnou ruší. Tu si prenajíma priestory 20 doktorov. Nekontrolujeme či majú atestácie, akú špecializáciu." Podozrivý lekár sa nezdržiava ani na svojej bratislavskej adrese a jeho mobil je vypnutý. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy