Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rozhodnutie o sťažnosti Weissa ml. padne už čoskoro
Zdielať na

Rozhodnutie o sťažnosti Weissa ml. padne už čoskoro

BRATISLAVA / Vladimír Weiss mladší sa čoskoro dozvie, čo si o jeho sťažnosti proti obvineniu myslí prokuratúra. Podľa výpovede policajta údajne šoféroval svoj luxusný Mercedes a následne sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Weiss mladší to odmieta.

Advokát Weissa ml. avizoval podanie sťažnosti hneď potom, čo bolo voči jeho klientovi vznesené obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Polícia tvrdí, že futbalista sa odmietol podrobiť dychovej skúške, čím spáchal trestný čin. Od udalosti uplynuli už vyše dva týždne, o podanej sťažnosti však prokurátor stále nerozhodol.

Tvrdenie proti tvrdeniu

Proti sebe však stoja dve tvrdenia. Na jednej strane výpoveď policajta, ktorý pri kontrole videl sedieť na mieste vodiča Weissa mladšieho a aj ho dokladoval. Na druhej strane sa však polícii prihlásil údajný druhý vodič.Podľa dopravného analytika, Jozefa Drahovského, však má byť situácia jednoznačná: "Podľa môjho názoru sa osoba stáva vodičom, keď si sadne na miesto vodiča a má k dispozícii ovládanie vozidla."

Svetlo by mali do prípadu vniesť dve videá. Jedno poskytla obhajoba, je priamo z jazdy auta a má údajne preukázať, že volant drží druhý vodič - Dávid. Druhé má preukázať, že na mieste vodiča je Weiss mladší. Toto video doložila polícia.

Šokujúci výsledok?

Podľa nášho zdroja však môže byť výsledok prekvapujúci - počas jazdy totiž mohli sedieť na mieste vodiča dve mužské postavy súčasne! Prokurátor tak má pri rozhodovaní čo robiť, s podobným prípadom totiž súčasný zákon nepočíta. Šoférovať totiž skutočne môžu aj dve osoby naraz, ak jedna z nich ovláda pedále a druhá napríklad volant či riadiacu páku. Aj trest by však potom mali zdieľať spoločne, ako tvrdí Jozef Drahovský: "Podľa mňa, ak dôjde k nejakému spoločnému riadeniu dvoch ľudí, mali by za to zodpovedať spoločne a nerozdielne."

Prokurátor má rozhodnúť už v najbližších dňoch. Stačí, ak sa pri porovnávaní výpovedí dokáže čo i len jediné klamstvo, a Weissova obhajoba bude mať vážny problém.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy