Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bonaparte a dane. Hosťom platili v hotovosti, poslanci ale zmluvy majú
Zdielať na

Bonaparte a dane. Hosťom platili v hotovosti, poslanci ale zmluvy majú

BRATISLAVA / Na proteste proti daňovým podvodníkom účinkovali daňoví podvodníci. S týmto obvinením prišli občianski aktivisti, ktorí podozrievajú matovičovcov z toho, že rómskej kapele spred komplexu Bonaparte platili v hotovosti a bez dokladu. Poslanci sa bránia tým, že všetko vyfakturované majú.

Nedvědovci nemohli prísť, tak narýchlo zavolali rómsku kapelu z Vranova. Prišli, zahrali, zaspievali a odišli.

"Pred samotným odohraním tohto koncertu aj riadne podpísali zmluvu o spolupráci z 18. júla, ktorá bola uzatvorená medzi mnou a Radovanom Tatarom, ktorý je členom kapely," tvrdí bývalý poslanec národnej rady Peter Pollák.

Nahrávky

Obvinenia aktivistov hovorili o tom, že matovičovci platili v hotovosti, bez dokladov a bez zmlúv. Podali trestné oznámenie na prokuratúre. Podľa nich to dokazuje nahrávka z internetu.

"Ja nemusím robiť faktúry, nič. Ani žiadnu zmluvu, mne to je jedno. My to ani nezdaňujeme. Nič," znie z nahrávky.

"To bola účelovo zostrihaná nahrávka, kde jednotlivé odpovede týchto ľudí nesúvisia," bráni matovičovcov Pollák.

Tvrdí, že ju niekto zostrihal tak, aby to vyznelo, že nezdaňujú ani príjem za vystúpenie na proteste. Aby dokázl, že to zdania, vytiahol vlastné video.

"Nerozumiem, prečo nás zatiahli do politických bojov, keď my s tým nemáme nič spoločné. My sme išli len na pozvanie Petra Polláka, pre radosť ľudí, ktorú sme chceli spraviť a týmto vyhlásením, častným vyhlásením dávame, že v marci odvedieme daň," znie z druhej nahrávky.

Doklady o prevodoch

Pollák priznal, že kapelu vyplatil v hotovosti. Peniaze vybral zo svojho účtu v bankomate. Podpísali doklady. Hnutie OĽaNO mu peniaze poslalo na druhý deň. O všetko doložil výpisy z účtu.

"Dokladom o prevode, ktorý je medzi stranou OĽaNO a Petrom Pollákom, nedokazuje, že tam neprišlo k nejakým potenciálnym nezdaneným prevodom," hovorí aktivista Peter Weisenbacher.

"Všetky dokumenty sú vám k dispozícií, sme úplne spokojní, veríme, že takto je to vyriešené, a že títo ľudia, tí takzvaní ľudskoprávni aktivisti už nebudú nikoho obťažovať svojimi absurdnými lžami," kontruje poslanec za OĽaNO Richard Vašečka.

"Môžeme veriť - nemusíme. Otázka je, že ak by na to najprv médiá a potom aj my neupozornili, či by to tak naozaj bolo," polemizuje Weisenbacher.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy