Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na parkovisku stála opustená dodávka. V nej boli haldy dokladov
Zdielať na

Na parkovisku stála opustená dodávka. V nej boli haldy dokladov

BRATISLAVA / Na najväčšom bratislavskom sídlisku stála dodávka, v ktorej sa údajne nachádzali desiatky dokladov s osobnými údajmi. Svedok, ktorý ju nahlásil polícii, tvrdil, že sú v nej aj falošné občianske preukazy.

V opustenej dodávke, ktorá je podľa slov svedka na petržalskom parkovisku už tri roky, našiel v stredu popoludní okoloidúci údajne desiatky občianskych preukazov s osobnými údajmi.

Keďže svedok býva neďaleko, odstavené auto na parkovisku registroval. Tvrdí, že do konca minulého roka boli na dodávke aj francúzske evidenčné čísla.

"Naraz vidím otvorené okno, všetky troje dvere a nejaký chlpaík tam niečo hľadal. Išiel som bližšie a chlapík sa zobral a utiekol. Určite to nebol bezdomovec. Určite nie," hovorí svedok.

Po nahliadnutí do útrob dodávky ostal prekvapený. Hlady papierov s osobnými údajmi. "V aute som videl krabice s fotokópiami občianskych preukazov a s rôznymi faktúrami. Plné auto, asi 15 krabíc. Tie krabice boli úplne nové," dodáva.

Podľa predbežných zistení televízie JOJ, doklady mali patriť firmám, ktoré skončili svoju činnosť okolo roku 2013. Všetky doklady si prebrali policajti.​

"Prípadom sa už zaoberáme," potvrdil bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff. Prípadom sa pravdepodobne bude zaoberať aj Úrad na ochranu osobných údajov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy